keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2014

Kehysriihestä päivää

Vassarit lähtivät hallituksesta. Kukaan ei varmaankaan lentänyt yllätyksestä selälleen. Oli viimeinen aika lähteä. En tiedä jääkö kukaan kaipaamaan ja mitkä saavutuksista he ovat erityisen ylpeitä hallituskautenaan.
Eipä silti, henkilökohtaisesti olen tänään sitä mieltä, että koko hallitus voisi ottaa pienen tuumaustauon ja miettiä, että "mitä tässä vois oikein tehdä." Sitä vastausta ei ainakaan ole vielä löytynyt, eikä pienintäkään valonpilkahdusta näy tunnelissa.
Kehysriihen sopeuttamistoimet - eli toimeentulon heikennykset ovat lamauttavia. Ne eivät ole vain pieniä säästöjä vaan antavat singnaalin osalle väestöä, joka ei ainakaan ole kannustava, ei turvaava, eikä ainakaan mitenkään "talkoohenkinen."
Tänään harmittaa. Aika paljon. Harmittaa tämän maan tila. Harmittaa se, että meillä ei osata hoitaa asioita, eikä meillä ole kukaan keksitynyt mitään todellisia elvytyskeinoja. Vanhukset jätetään sänkyihin oman paskansa keskelle, nuoriso syrjäytyy omiin nurkkauksiinsa, pitkäaikaistyöttömät jäävät koteihinsa ja ne jotka ovat töissä, palavat loppuun. Sitten on myös se porukka, jonka varallisuus kasvaa entisestään mutta joka koko aika toivoisi asuvansa jossain muualla, koska kaikki muut vain hyväksi käyttävät heitä. *huok*
nimm. "Koville ottaa."

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...