tiistaina, helmikuuta 23, 2010

Muovikassiton maaliskuu ?

Totutuista tavoista on vaikea päästä eroon. Etenkin, jos ne ovat tapoja joista haluaisi eroon.
Seuraa tunnustus: Itselleni muovikassien ostaminen on eräs näistä. Liian usein huomaa, että on ajattelematta  käynyt kaupassa ja yhtä ajattelematta ottanut automaattisesti muovikassin ostoksilleen. Tuntuu olevan vaikea muistaa ajoissa  korvaava kassi. Kassalla ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ostaa(taas kerran) kaupan muovi- tai paperikassi, kun kerran se oma, ympäristöystävällinen, ostoskassi puuttuu. Ei se "voi eiii" enää siinä kassalla auta, kangaskassi olisi taiteltava käsilaukkuun, auton hanskalokeroon tai takin taskuun jo hyvissä ajoin.
Pohdin asiaa viikko sitten "puoliääneen" facebookissa, ja muutama innokas ilmoittautui heti suunnitelemani Muovikassittoman Maaliskuun kannattajaksi. Voi toki olla, ettei koko maailmaa pelasteta muovijätteeltä kuukaudessa mutta on mukava alku jos muutamakin kaupassa kävijä saa tästä lopullisen kimmokkeen käyttäytymisensä korjaamiseksi. Erityisesti, jos se joku olen minä itse.
Ei muuta kuin kassit kiertoon ja kangasta kantoon! Maaliskuu - olen haastanut itseni.

Ostoskassien ilmastovaikutusten vähentäminen

7 kommenttia:

mauis kirjoitti...

mukana! :) mites hedelmäpussit? oliko jollain tarjota hyvää patenttia hedelmien ostoon?

Norppa kirjoitti...

hyvä mama! :) ja kannustukseksi facebookin ryhmäänkin on jo klikkautunut kolme sataa ihmistä. siellä on myös pohdittu samaa hedelmäpussien ongelmaa, jonka toiset ovat ratkaiseet kangaspussukoilla, ja toiset taas käyttävät samoja pusseja useampaan kertaan.
kaikkihan tämä vaatii vaivaa ja totuttelua, mutta ehkä pitää vain miettiä, että mitä tekisi, jos niitä pusseja ei alunperinkään olisi tullut sinne kauppaan..?

kuisma kirjoitti...

Joissain kaupoissa on vaihtoehtona paperipussi jota itse suosin. Hedelmät voi myös latoa vaa'alle ja punnita ilman pussia.

Norppa kirjoitti...

On ollut muuten Supermukavaa nähdä, että muutamassa päivässä mukaan fb-ryhmään on klikkautunut 600 ihmistä!

Jael kirjoitti...

Tuo onkin hyvä aate! Mulla on aina käsilaukussa kangaskassi mukana, mutta kun supermarketeissa täällä edelleenkin jaetaan ilmaisia muovikasseja (ja samalla myydään/annetaan ekokasseja)niin niitä tulee joskus otettua. Muovikassiton maaliskuu on hyvä juttu!

Anonyymi kirjoitti...

Hedelmäpussiasiasata minäkin...

Mites tuota , onko tämän kamppanjan sääntöjen mukaista käyttää hedelmäpussina maatuvaa muovipussia, jota joistakin kuapoista löytyy hevi-osastolta?

Norppa kirjoitti...

Kyllä mä liputtaisin noiden maatuvien hedelmäpussien puolesta koska suurin ongelma suomessa varmaan on että ihmisillä on turhia muovipusseja nurkat täynnä ja niitä menee sellaisenaan, tai roskapusseina roskiin ja kaatopaikalle, ja ne eivät maadu.
Kesäisin, kun jengi on käynyt piknikillä niin kamat saadaan kyllä kaupasta muovikassissa pihalle, mutta eipä niitä saada enää piknikpaikalta pois, ja kyllä rannalla tyhjillään orpoina lentelevät muovikassit ovat kesän rumimpia näkyjä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...