tiistaina, syyskuuta 13, 2011

Syksy tuli

Eilen se tuli. Syksy. Iltapäivällä. Saattaapa olla, että viikonlopun aikana syksy oli jo käynyt koputtelemassa ovella mutten ollut juuri silloin kuulolla. Kävellessäni kotiin iltasella bussilta, oli kuitenkin selkeästi tullut syksy. Ilta oli jo hieman hämärä mutta ilma keltaiseen kuultava. Koivun kellastuneit lehtiä tanssahteli jalkakäytävän raunuksilla.  Ei niitä siinä eilen ollut. Ilma oli syksyisen kostea, vaikkakin lämmin. Tunsin selvästi miten vuodenaika oli vaihtunut. Enää ei kesän haikeus viipyillyt iholla vaan uusi vuoden aika oli astunut areenalle.
Syksy tuo elämään jonkinlaista järjestystä. Enää ei tarvitse suorittaa kesälaitumelle kuuluvia rientoja. Ei tarvitse levätä, ei kirmata riehakkaasti rantahiekalla, ei tehdä hauskoja piknikretkiä saareen, jossa kevyt kesätuuli tarttuu hiussuortuviin ja yrittää kiusoitella nauravia kasvoja.
Syksyllä palataan arkeen. Tehdään töitä ja harrastetaan. Siirrytään sisätiloihin. Säilötään. Luetaan kirjoja.Suhtaudutaan elämään vakavasti. Sovitaan tapaamisia ja harrastetaan kulttuuria. Syksyllä ei tuhlata aikaa. Syksyllä eletään elämää, järjestyksessä. 

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Vaikka kesä onkin aina Suomessa ollut lempivuodenaikani,niin syksyn tulo oli ihan mukavaa,ainakin alussa,siihen asti kunnes kaikki lehdet ovat pudonneet.Ja aina löytyi silloin puhtia uusiin harrastuksiin;D

Joku kirjoitti...

Ensi reaktioni tähän tekstiin oli "Vau, onpa hienosti kirjoitettu."

Norppa kirjoitti...

Yaelian;
...no eräskin aloitti eilen sitten ne flamenco-tunnit.. ;) Katsotaan miten intoa puhkuen sinne mennään kun marraskuun pimeinä iltoina.
Joku; ethän ikinä lopeta lukemista ja palautteen antamista? :)

Nora kirjoitti...

Olet saanut tunnustuksen blogissani! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...