torstaina, syyskuuta 03, 2015

Ihmisyyden ydin

Miksi on tärkeää keskustella ja miksi on tärkeää kuunnella? Siksikin, että me ihmiset olemme erilaisia. Ymmärrämme asioita eri tavalla ja meillä on eri tapoja käsitellä asioita. Ystävä joka on tehnyt myös täällä kotimaassa monta hyvää asiaa auttakseen lähellä olevia, miettii keskellä työpäiväänsä nyt seuraavaa: ..."Nyt just ei näy muuta kuin sen kuolleen pojan kuluneet kantapäät kengissä. Mietin koko ajan mitäköhän se mietti kun veti ne viimistä kertaa jalkaan. Pelottikohan sitä?" 
 En tiedä mitä vastata. Haluaisin lohduttaa ja rohkaista ystävääni tämän maailman tuskan ja ylitse hyökyvän hädän keskellä mutta sanat on vähissä. Euroopan vastaanottokeskukset ovat täynnä, meillä ihmisiä on jo majoitettu syyskuussa telttaan ja Syyriassa pakolaisleirillä lapset syövät ruohoa. 
En osaa sanoa muuta kuin, että yksilö voi tehdä vain oman mittansa verran mutta sillä yhdelläkin teolla voi olla ratkaiseva merkitys tienhaarassa sille apua tarvitsevalle. Kotimaassa tai ulkomailla. Ihmisyyden ydin on jokaisen oman käden ojennuksessa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...