tiistaina, heinäkuuta 16, 2019

Jääprinsessa ja Kultahäkki

Latasin itselleni Bookbeatin ja sielä Läckerbergin Jääprinsessan ja Kultahäkin. Olin hyppäämässä suoraan Kultahäkkiin, mutta luulin Jääprinsessan alustavan sitä, niin päätin aloittaa lukemiseni siitä. Olen aiemmin - muistaakseni - lukenut jokun hänen kirjoitaan, mutta en enää oikein muista minkä. Enkä ihmettele.
Kummatkin kirjat ovat helppolukuisia ja ennalta arvattavia. Ei kauhua, ei piinaavaa jännitystä, ei mitään liian vaikeaa tai dramaattista. Kysyin asiaa myös facen puolella: Miksi Camilla Läckerberg on niin suosittu? Vastaukset liippasivat samoja polkuja. Kirjat voi lukea yhdeltä istumalta, eikä päähän jää liikaa pohdittavaa.
En tiedä mitä odotin. Olinko ottanut kustantajan maalailun "järisyttävästä kirjauutuudesta" liian tosissani, mutta kahlattuani Kultahäkin läpi, jäi tyhjä olo. Ehkä välillä pitkästyin ja välillä taas ajatukset lähtivät arvailemaan, ei niin vaikeaa lopputulosta.

Ehkä kirjailija itsessään on kiinnostavampi kuin hänen kirjansa. Tämä ajatus heräsi ainakin Kirsin book club postauksesta - muuten samoilla linjoilla, vaikkakaan enempää kolmea tähteä ei heruisi tarinalle.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...