torstaina, tammikuuta 18, 2007

Ainahan voi syödä toukkia!

Ovatko silkkiperhosentoukat lihaa? Mielenkiintoinen kysymys.
Eräälläkin naisella on ruokavalio johon ei sisälly punaista lihaa mutta kalaa ja mereneläviä kylläkin. Mereneläviksi on luokiteltu joustavasti myös etana.
Eilen tuli kuningasidea syödä toukkia. Korealaisia silkkiperhosentoukkia. "Nehän nyt ovat vähän kuin tonnikalaa." Eivät ole.
" kyllä mäkin syön jos säkin syöt " -lause pitäisi oikeastaan deletoida kokonaan keskusmuistista. Pitäisi ymmärtää jo että sanoessaan sen on lähtenyt väärälle polulle.
Eipä siinä sitten kun Koreasta tuotu purkki auki ja toukat lautaselle!
Miltä maistui?
Maatuneelta, mussuiselta..ei kovinkaan herkulliselta.. Erittäin mieleenpainuva jälkimaku jonka muistaa vielä pitkään. Ehkä ripaus sitruuna ja vaikkapa tilliä olisi peittänyt toukan oman liemen vahvan aromin. Miltä tuntui? Ennen kuin kuoriaisille tehtiin ruumiinavaus, ei tuntunut oikein miltään. Kavereissa oli vähän rapsakampi pinta ja pehmeä sisus. Ja koska homma oli vapaaehtoista,edes pykimisreaktiota ei tapahtunut nielussa. Ruumiinavauksen jälkeen tajuntaan piirtyi kotelon sisällä oleva mössö, joka ei ainakaan lisännyt prosessin kokonaisesteettisyyttä.
Hip hei! Nyt pärjää taas hetken ihan perinteisellä suomalaisella kasvisravinnolla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö mistä omituiset ruokahimot voi kertoa?

Siis kuten eräs on sanonut: "Mutta kenet muun Jumala valitsisi poikansa äidiksi?!"

Norppa kirjoitti...

Siitä että on hirvee proteiinin tarve?
Mut kieltämättä mielenkiintoinen lähestymistapa tuo toinenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Lakutoukat, etenkin Haribon, ovat erittäin hyviä. Kaiken lisäksi tämä tanskalainen makeisjätti joka tuottaa vuosi vuoden perään kovaa tulosta on lapsityövoimaa vastaan ja tekee myös ihquja nalle-karkkeja, vaahtosieniä ja hedelmätutteja ja jopa hedelmäisiä tennismailoja.

Norppa, toukat on jees eli mä fanitan sun toukkailua.

Anonyymi kirjoitti...

Mun tekee pahaa... YÄK!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...