keskiviikkona, elokuuta 11, 2010

Yksilönvapaus (my ass?)

Mietin usein miten suvaitsevainen olen. Pelkäänpä etten kovinkaan. Yritän kyllä. Kovastikin. Käyn itseni kanssa maailmankatsomuksellista keskustelua siitä miten "jokaisen kukan pitää antaa kukkia".
Aiheeseen tulin jälleen kun katselin kaupunkiin palattauani kaunista Vallilaamme. Spray-Pertit olivat olleet ahkerina. Jokaisen rakennuksen pintaan on vain pakko mennä vetämään niitä tägejä eli todella ruman ja lapsellisen näköisiä töherryksiä.
Jos saisin tänään päättää, pitäisikö maalikannujen kanssa pitkin kaupunkia hyppiminen kieltää, voi olla, että näin heikkona hetkenä tulisi vastattua kyllä. On vain naurettavaa puolustella visuaalista sikailua kutsumalla sitä taiteelliseksi alakulttuuriksi.
Yhtä taiteellista on räkiä jalkakäytävälle, kuseskella kadunkulmissa, heittää tupakantumppinsa olkansa yli tai rikkoa vaikka ohi mennessä pyöräteline.
Sotkija-Tonttu liputtaa epäkaupallisuuden ja oikeuksiensa puolesta. Anteeksi, jossakin taisi lukea että maalaaminen vastustaa suoraa kaupallisuutta. Kukaan ei taas kysy onko muilla mitään oikeutta asua talossa jonka seiniin, aitoihin, räystäisiin tai ikkunoihin ei olisi sikailtu. "Heiiii, katsokaa kaikki! Mä uskalsin töhriä tän seinän, eikä kukaan saanut mua kiinni! "
Sitäpaitsi - miten hemmetissä edes yhtäkään kertaa ei seinään ilmesty mitään hienoa, tyylikästä, kaunista, nerokasta, luovaa tai kiinnostavaa? Onko maalaava porukka niin kädetöntä etteivät taidot riitä? Luulisi, että jos noinkin vahvoja näkemyksiä kuin maailman pelastaminen siltä itseltään, niin olisi myös hieman näkemyksellisempää käden jälkeä sen toteuttamiseen.

4 kommenttia:

kuisma kirjoitti...

Ei ne pikku nugetit osaa tehdä mitään hienoa ja taiteellista pläjäystä, just ja just osaavat kopioda sanavahvistuksia intervebistä ja kopiovat niitä pylväisiin. Hehkuttavat sitten koulussa kavereilleen kuka on keksiny tykeimmän tägin. Sanovat sitten vielä ilmaisevansa jotain suurta tuolla, jota kumminkin on hyvin vaikea ymmärtää kun ei siitä paskasta saa mitään selvää, varsinkaan kun amatööreillä maalit levinny tekstin päälle.

Hanna Kopra kirjoitti...

Suppeuden ja Nihkeyden Clubi! Meidän seinästä pestiin sentään 'Popeda* (sekä pinkillä että neonvihreällä, eli 2 Popedaa) pois ja pari muuta, joiden harakanvarpaista saanut edes selvää.

Nää Pikku-Kannu-Kartsat vie oikeilta ja niiltä hienoilta töiltä kaiken mahdollisuuden, koska tota töhrypaskaa näkee ihmiset ihan liikaa ja kaikkia ne nyppii.

Valivali-Norppa kirjoitti...

Mun on vain tosi vaikea uskoa, että Kannu-Kartsa ja Spray-Pertti jättäisivät tussijälkensä vetämättä meidän portin pieleen, vaikka Suvilahti olisi täynnä pelkkää laillista värityskirjaa. Keskustelupalstoja selatessani huomasin myös että, kavereiden suurin itkun aihe laillisen maalaamisen kanssa oli että "saako heitä kuvata?". Mainehan siinä menee jos kaverit näkee, että keskellä päivää ollaan ihan laillisilla asioilla.

Joku kirjoitti...

Hmm. Minä räin jalkakäytäville, mutta en kylläkään pidä sitä mitenkään taiteellisena tai vetoa yksilönvapauteen. Sylettää vain pakokaasut ja katupölyt, tai kun kurkussa on limaa, tai kun kurkku on kuiva, tai...

(Noita muita asioita en tee.)

En muuten pidä noita pieniä tägejä esim. syöksyputkissa pahoina - jotenkin se tuntuu kai riittävän siistiltä reviirinmerkkaustavalta siihen verrattuna, että töhräisi saman siihen viereiseen talonseinään, vaikkei se nyt kovin näkemyksellistä olisikaan. En sen tarkemmin tiedä, mihin tämä mielipiteeni varsinaisesti perustuu, onpahan vain. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...