torstaina, maaliskuuta 15, 2012

Hei, meillä leivotaan!

Nyt se sitten iski. Inspiraatio. Leipomiseen. Nopea katsaus ja inventaario kaappeihin. Muistelin, että jonkinlaista kakkuvuokaa olisin joskus nähnyt hyllyjen perukoilla. Isoäidiltä saatu vatkainkin löytyi, vielä vispilöineen.
Eipä muuta kuin suunnilleen-ohjetta netistä ja hommiin.
Sain juonesta kiinni nopeasti. Voit, sokerit, jauhot ja mausteet sekaisin ja uuniin. Aluksi voi mitata tarkkaankin mutta ei se ole niin jetsulleen, vaikka vähän heittäisikin. Eikä niitä ohjeita mausteistakaan kannata niin orjallisesti noudattaa. Itse olen nyt sekoittanut pariin tekeleeseen vaihtelevasti niin sitruunaa kuin appelsiiniakin, välillä taas rahkaa ja toisinaan turkkilaista jugurttia. Esim. piparkakkumauste sopii loistavasti tällaiseen "kahvikakkuun". 
Ehkä muutama kokeilu vielä näitä kakkuja ja sitten siirryn seuraavaan vaiheeseen. Mikä ikinä se sitten onkaan.

Mutta kakkuun voit laittaa esim:

200 g margariinia
2 dl sokeria
  1 munan
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
raastettua sitruunan ja appelsiinin kuorta
+ kummastakin tai toisesta puristettua mehua

ja vaikka sitruuna- tai tavallista rahkaa.
Pinnalle ripottelin kookoshiutaleita. Hyvää tuli.

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ja koskas noit herkkuja saakaan tulla maistamaan?? :)

Norppa kirjoitti...

Voitte tsekata Minkki P:n kanssa kalenterit ja ilmoittaa mulle milloin teille sopisi? :) Täytyy varmaan opetella nopsasti suklaakuorrutteen tekeminen.
Jotenkin mua kyllä kiinnostaisi liekittäminenkin...

Nora kirjoitti...

Ei mitään perussettejä, heti liekittämään vaan! mutta jätä sitä alkoholia sitten säästöönkin. ;)

Me tsekataan kalenterit ja ilmoitetaan! :)

Norppa kirjoitti...

Sammutinpeitehän jo löytyy niin otetaan sitten toi liekitysteema. :)

ps.

*Anisviinoihin kuuluvan absintin juomiseen liittyy myös liekitysrituaali. Absintti kaadetaan lasiin sokeripalan läpi, joka on nostettu lasin päälle reiälliseen absinttilusikkaan. Alkoholia imenyt sokeripala sytytetään tuleen ja lopuksi karamellisoitunut sokeri sekoitetaan absinttiin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...