torstaina, marraskuuta 23, 2006

Kafka ja muovisammakko

En tiedä kumpi on huolestuttavampaa, se että meillä on paljon avopotilaita ilman hoitoa, vai se että ns. hieman paremmin pärjäävä ottaa muisiinpanovälineet esiin kuunnellessaan raitiovaunussa hullun esitelmää..
Eniveis ja jomssinkumssin; nelosen spårassa oli eilen hyvin opettavainen ja puheviestinnällisesti ihailtavasti läpi vedetty puheenvuoro. Siinä käsiteltiin niin valtio, presidentti, maistraatti kuin terveydenhuoltokin. Julkinen puoli oli hyvin kattavasti esillä; toisin hieman hämäräksi jäi ketkä olivat "ne" ja mikä on se "tämä laite"(jolla siis ne pystyvät vaikuttamaan puhujan mieleen).
Astuin neloseen, stokkan edestä ja huomasin melko liikkumattoman ilmapiirin . Vaunun takaosan keskellä, istumapaikalla, luennoi n. 40-vuotias, suoraselkäinen, hoikka nainen, virkatulla sinisellä myssyllä. Hänen äänensä oli hypnoottisen selkeä, tauotus juuri oikea, puhe ja ajatus katkeamaton ja aihepiirien vaihto sujuvaa ja rytmitettyä. En kuullut ihan kaikkea kun ystäväni elkki soitti juuri samaan aikaan kun luento tarja halosesta alkoi..kuulin vain alkulauseen missä Luennoitsija kertoi, että tällä laitteella pystyy vaikuttamaan ihmiseen niin että ihminen kirjoittaa velkakirjoihin vääriä päivämääriä.. Siinä selvisi jo että on ne, jotka haluavat vaikuttaa ihmisiin vahingolisesti ja on myös jokin laite, ja että pääsasiallisesti tätä laitetta käytetään jotta saataisiin hänet hermostumaan.
Artikulaatio oli selkeää. Kaikkien oli kuunneltava. Seuraavana vuorossa oli maistraatti. "Mikä enää voi olla virallisempi paikka kuin suomen maistraatti"?, kysyi Luennoitsija. En osannut vastata. Nopeasti selvisi että maistraatissa oli muovisammakko! Ja vieläpä hyvin äänekäs muovisammakko, joka sanoi (lue pääsi sisällä kuuluvalla äänellä)" KVAAK, KVAAK".
Aina kun yritti maistraatissa kysyä jotain, niin muovisammakko oli tuotu sinne kvaakkumaan ärsyyttääkseen, ja vieläpä sille puolelle missä ne maahanmuuttajan asioivat. Se on varmaan niiden tapa ilmoittaa että "älkää tänne tulko". Muovisammakolla. (koko vaunu oli mykistynyt)
Tämän jälkeen Luennoitsija totesi että nykyään ihmisiä käytetään innovaatiokoe-eläiminä. Innovaatio on niin trendikästä. Se on vähän kuin lobotomia mutta ne pystyvät nykyään purkamaan sen. (tässä vaiheessa hymyilin lievästi...epätoivoista ja pakonomaista innovoimista..vähän kuin vapaaehtoista lobotomiaa..mietin oliko joku unohtanut purkaa jossain välissä oman lobotomiani...). Jätän vaalit, perustuslain ja hänen ystävänsä väliin; ne siis käyttävät tätä laitetta myös hänen ystäväänsä - ja vain tietysti kiusatakseen häntä.
Mutta Kafkamaiseksi hänen elämänsä kuulemma teki se, että oma lääkärikin yritti kieltää totuuden ja ehdottaa hänelle osastolla lepäämistä . "Voitteko kuvitella?!";Lueonnoitsija kysyi. Aika moni varmasti sillä hetkellä voi.

Muistiinpanovälineet kädessä päätin mennä ohi oman pysäkkini jatkaa vielä pari pysäkkiä, kunnes itse hätkähdin tähän päivään..ja ymmärsin jäädä aivan omalla pysäkilläni pois. " ja eihän se ole hullu joka kertoo..vaan se joka kuuntelee.." Mutta samaan aikaan mietin ihaillen hänen puhetapaansa.. Moni puheviestinnän opettaja olisi saanut hänestä loistavan opetusvideon..ehkä sisällöllisesti hieman haasteellisen mutta teknisesti täydellisen esimerkin.

Vahvaa mielenterveyttä tänään kaikille Ystävät!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...