maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Myyvätkö naiset itseään liian halvalla?

Eilinen keskustelu Saaristossa oli heldelmällinen. Pieni ikäluokka palaa loppuun - mutta ei haittaa. Tehdään vähän ilmaista työtä lisää, ehkä vähän pidempään ja mielummin vielä useammassa työpaikassa - niin kyllä tästä selvitään!
Entä seuraavan kerran kun sairaslomalla "on pakko" lähteä töihin. Puenko jengipetturi t-paidan päälle ja myyn itseni halvalla, tai jopa ilmaiseksi. Sillä kyllähän työ on tärkeämpää kuin terveys tai henkilökohtainen elämä. Missä meni pieleen tuttavapiiristä useampi on palanut loppuun, puolet masentuineita tai muuten vain ihan pihalla elämän hallintansa kanssa? Suorittaa pitää, et pärjää jos et tee enemmän, parempaa, nopeammin ja tehokkaammin. Ja kyllähän sitä nyt opiskella pitää työn ohessa. Pitää pysyä kehityksessä mukana, hallita ohjelmat ja logistiikka, tietää mistä mistä puhutaan ja missä mennään. Ja naiset.. Erehdyin sanomaan viime vuonna assistentti ja sihteeri opiskelijoille että te saatte täällä niin hyvän koulutuksen ja olette niin fiksuja ja älykkäitä naisia että voitte suoraan hakea samoihin hommiin mihin kunditkin eikä teidän tarvitse olla pienemmällä palkalla hoitamssa niiden saman ikäisten kundien töitä. Virhe. Tosin opettaja oli valmis myönnytykseen, "että josko ensin on vaikka sihteerinä, ja siitä sitten etenee..." Mitä he****iä?!! Miksi?? Miksi ihmessä naisen pitäisi mennä sihteeriksi jos koulutus ja omat resurssit riittävät muuhunkin? Siksi että meillä olisi pian reservi nuoria projektipäällikkö miehiä, joilla ei olisi muuta hommaa kuin tehdä palaverimuistioita ja buukata kokoustiloja..? (tilitys jatkuu vielä.. nyt miesten kanssa palaveriin johon keitin kahvin, toinen girlkollega kattoi pöydän mutta miehet hoitivat kyllä sämpylät pöytään)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No mutta onpas tämä kantaaottava blogi =) Palkoista ja töistä valittaminen kannattaa aina, vielä kun siitä olisi joskus jotain hyötyäkin...

Kansa barrikaadeille (barrikadeille?) ja palkat ylös! Minunkin!

Hanna Kopra kirjoitti...

Naiset?! Hei, hei, hei eikö puhe ollut kaikista nk. pientenikäluokkien edustajista, jotka tekevät IHAN mitä vain, että "saisivat säilyttää" vaikka sen nollapalkan harjoittelijan pestin, joss on "ihan sai-raan hyvät etenemismahdollisuudet?!

Ne ja pieniin ikäryhmiin kuuluvat pomot jotka kusee työntekijöidensä ja harjoittelijoidensa muroihin ovat Jengipettureita!

Norppa kirjoitti...

Oli toki, mä vielä supistin kohderyhmää, koska tuli mieleen tuosta kaikesta sihteeri/assistentti/hoitaja/palvelija-asenne, joka myös vaivaa välillä ammatillisesti heikkoitsetuntoisempaa (kyllä, tämä on törkeä yleistys, joka jättää kaikki normaaliyksilöt huomiotta) sukupuoltamme.
Pienen ikäluokan pomot, nämä " mä oon kyllästynyt rahoittamaan teidän harrastuksianne omasta pussistani" nilkit ovat Jengipetturien sydänpuukehikko.

Hanna Kopra kirjoitti...

OK. Mä tiedän tuonkin, aspektin. Sitä odotetaan ja siihen liiankin hyvin vastataan. Jostain jännästä syystä miehet tuntuvat usein olevan kädettömiä sikoja (röhröh), KOSKA eivät osaa eivätkä halua esim. korjata jälkiään työpaikan keittiössä, kiikuttaa likaisia astioitaan edes keittiöön tai laittaa mitään astianpesukoneeseen. Esimerkiksi.

Eikä se kahvinkaan keitto tunnu luonnistuvan, YLLÄTTÄVÄN monelta. Ja sehän on jopa toimistoympäristössä aiaka piis of keikki.

Sitten jos pikkujouluissa pystyy olemaan freessi (ei tarvi hikihatussa juosta pitkin käytäviä ja hoitaa kolmea virkaa, oman duuninlisäksi. Jotka ovat: osapäivähollerska, keskusneiti ja faksin ja/tai kopiokoneen käyttöopettaja), niin "sitä on taaaaaas työaikaa käytetty meikkaamiseen! "Mitenköhän kauan tota aikaa oikeesti menee tohon meikkaamiseenkin, työaikaa?"

"Hei tää glögi on loppu! Miksei kukaan ole laittanut lisää tulee?!"

Anonyymi kirjoitti...

Yrittäjät ei aina ihan ymmärrä sitä, että ne on velvollisia tuomaan leivän ihmisille. Niitten ei tarvi kantaa huolta juuri mistään 8-16. Senkun istuskelee pallilla ja palkkailee toisia sikoja/miehiä avaintehtäviin. -a-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...