tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Kiitti vaan Knorr!


Eilen oli maanantai. Maanantaisin nukutaan pommiin, herätään lapsellisessa nuhassa, ei tiedetä millä bussilla lähdetään uuteen työpaikkaan, jätetään pankkikortti töihin, joudutaan lähtemään bussista kesken kaiken kun bussikortti on pohjattoman kassin pohjalla, saadaan olalletaputuksia humalaiselta kanssamatkustajalta, kaadetaan viisi litraa vettä lattialle.. noin vaan eilistä hillitysti purkaakseni..
Mutta tiistaisin, tiistaisin kasvissyöjät syövät savukinkkua.
Se on helppoa mutta yksinkertaista. Ostetaan Knorrin kasviskeittoa, laitetaan mikroon ja
kauhotaan menemään. "mmmm..."
Knorrin ruokaeksperttejä ja pakkaussuunittelijoita voisi vetäistä sunnuntaihesarilla napakasti takaraivoon. Parikin kertaa. Kaali&kasviskeittoon on salakavalasti ujutettu savukinkkua! Savukinkkua!
Pakkausselosteessa lukee:Kaali-kasvissosekeitto sisältää paljon kasviksia, kuten valkokaalia, perunaa, sipulia, porkkanaa, selleriä ja naurista. Mistä tästä voi päätellä että kyse onkin lihakeitosta?? Pakkauksen kuvassa ei ole rasvaista läskipotkaa, eikä tuotteen nimeenkään olla millään pystytty mahduttamaan SAVUKINKKU-sanaa.
Mitä jos minulla olisi uskonnollinen vakaus olla syömättä lihaa? Ja olisin nyt saastunut?!Joulu olisi pilalla, ja pitäisi lähtee viideksi kuukaudeksi pyhiinvaellusmatkalle Bahrainiin?! Tai saastuneen verenpoistoon ja uuden tankkaukseen norjaan?! Hei, mulla on vielä joulukortitkin kirjoittamatta, ei tässä nyt ehdi mitään ramadaa aloittamaan!
Tottakai pakkauksessa lukee 0,5:n fontilla että "mausteena savukinkkua" mutta jos ei satu olemaan lähinäkökiikarit mukana kaupassa ja viittä ylimääräistä tuntia pakkausselosteiden lukemiseen, se voi jäädä huomaatta.
Mikä mauste on savukinkku? Suola on mauste. Pippuri on mauste. Ketsuppi on jo siinä ja siinä. Rakuuna on mauste. Kirveli on mauste. Savukinkku... "tuo laajojen arojen maustekasvi..?"

knorrillepostia.com...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kasvissyöjää kiukuttaa syystäkin moinen kinkun piilottelu muuten lähes syömäkelpoiseen ruokaan. Mutta mitä onkaan piilotettu kinkkuun, tuohon lihaisaan joulun ajan herkkuun? Soijaa ym ja taas ruokarajoitteisia kiusataan. Siirrytään kaikki syömään terveellistä hamppua niin maailma pelastuu!

"Hampun siemenet ja niistä kylmäpuristettu öljy ovat täysipainoista ravintoa. Ne sisältävät kaikki ihmisen tarvitsemat monityydyttämättömät rasvahapot oikeassa suhteessa toisiinsa nähden. Linolihappoa (LA, Omega 6) ja linoleenihappoa (LNA, Omega 3) on hampun siemenissä samassa suhteessa kuin terveessä ihmiskudoksessa. Ne sisältävät myös gammalinoleenihappoa (GLA, Omega 9), jolla on tärkeä osa immuniteettijärjestelmässämme. Hampun siemenet ovat erinomainen valkuaisainelähde esimerkiksi kasvissyöjille ja urheilijoille." Näin meitä valistaa kauppapaikka kukinto.

-virve

Anonyymi kirjoitti...

Mä kysyn nyt ihan vakavissani ja sä tiedät mitä mä kysyn.

Noora, oletko sä jo... tehnyt mitä mä olisin tehnyt?!

Norppa kirjoitti...

Kyllä. Knorrille niiiin lähti postia. Se ei tietysti estä ystävää lähettämästä palautepostia, miten on niin ikävä nähdä kun ystävä kärsii saastuttuaan.
Mutta mikä mauste savukinkku..Truly..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...