Äitienpäivä -viikonloppuna ängetessäni iltamyöhään kylään entisen luokkakaverini Pulinan luokse, sain kävijälahjaksi lainaksi pokkarin. Pulinalla on loistava tapa jakaa muutenkin asioita. Tuntuu kuin keskustelumme olisi yhtä jättimäistä (tietysti vähän fiksumpaa)naistenlehteä, nikseineen, arvioineen, tapahtumineen, vertailuineen ja kaiken maailman asioineen.
Mutta lukemiseen. Anna Gavaldan Kimpassa pokkari oli hyvä veto. Kaipasin jotain viihdyttävää mutten tyhjänpäiväistä. Jos teksti itsessään ei ole kiinnostavaa, on aivan sama kuka murhaa kenet, tai kenen serkku menee kenen perijättären kanssa naimisiin, en vain saa pakotettua itseäni lukemaan. Mutta Gavaldan tekstiä luin reipasta vauhtia. Puolessatoista tunnissa hujahti ensimmäiset parisataa sivua, ja loppukirja piti lukea seuraavana iltana.
Ja nyt vasta kaivaessani linkkiä niin luin että julkisilla liikkuville hänen tekstinsä on osittain kirjoitettukin:
Kirjoitan jotta ihmiset eivät kyllästyisi julkisessa joukkoliikenteessä. Jotta tavallisesta tulisi erityistä. Yritän kirjoittaa lyhyesti, jotta matkustajat eivät myöhästyisi jatkoyhteyksistään.”Minä en kyllästynyt. Anna Gavaldan Kimpassa oli hyvää, sujuvaa ja viihdyttävää tekstiä. Hänellä on oiva kyky kevyeen ja mukaansa tempaavaan kerrontaan, silti silottamatta ja kiillottamatta liikaa. Ihmiset voivat olla rumia ja kauniita. Musta ja valkoinen eivät ole ainoat värit.
- Anna Gavalda
(jk. alunperin tämän kirjoituksen pointtina oli kertoa, miten maanantaina lukiessani kirjaa kotona televisio kiinni, tuli kesäinen olo, ja tästä ymmärrys että pitäisi lukea muinakin vuodenaikoina enemmän, vain sulkea televisio ja puhelin, ja käyttää aikaa tekstin kanssa, ja vähän ihmetyskin siitä, miksei niin tule tehtyä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti