lauantaina, heinäkuuta 03, 2010

Taitaa olla kesä


Kesän ja kelien hokeminen on melko turhanpäiväistä mutta nyt täytyy yhtyä kuoroon. Kesälomaa ei ole kulunut vielä päivääkään ja olen harvinaisen rento, etenkin näin kireäksi ihmiseksi.
Eilinen työrupeama päättyi aurinkoiselle terassille meren ääreen, ja jatkui iltagrillauksen merkeissä omalla pihalla. Taloyhtiömme piha on mielestäni aivan ihana ja tuntui hyvältä liian pitkästä aikaa istua siellä vetämässä henkeä ja rauhoittumassa. Kun vielä Maikkis ja Mikkis pitivät hyvää seuraa ja auttoivat hyvän ruuan kanssa, alkoi ilta olla kohdillaan. Vuohenjuustolla täytettyjä herkkusieniä, halloumia, guagamolea, aasialaisella mausteyhdistelmällä maustettuja punahuuria, basillika tomaatteja ja soijanakkeja. Sekä lasillinen Fumé blancia. Eikä päivää suinkaan huonontanut sunnuntaiksi saatu Ruisrock-lippu.
Tänään sukulaistyttö Kiia tuli piipahtamaan kesävierailulla. Suuntasimme kulkumme Kumpulaan. Neljä tuntia maauimalassa hujahti uskomattoman nopeasti ja Kiia sai kiskottua minutkin veteen. Suhtaudun veden lämpötilaan ja kastautumiseen aina hivenen epäluuloistesti. Tänään kannatti. Vesi oli superlämmintä ja hupia riitti myös vesijuoksuvöistä. Ei ehkä niin miten nitä olisi pitänyt käyttää mutta hauska ja kätevä kellumisväline, noinkin yksinkertaiseksi keksinnöksi.
Hyvää mieltä on tuottanut myös tuttu koiravieras Maire. Tennispallo on löytynyt, kävelylenkit ovat ollet melko erikoisia ja jopa sänkylle on saanut hypätä viereen(sitä se kesä teettää). Katson hymyillen asuntooni leiriytynyttä seurakuntaa. Yksi teini internetissä, yksi väsynyt purjehduskilpailija tuhisee sängyllä ja yksi kappale borderterriereitä pinkissä kaulapannassaan makaaa lattiatyynyllä melko tyytyväisen näköisenä.
Toivottavasti tämä olotila kestää ainakin useamman viikon. On miellyttävämpää olla rento kuin kireä, ja tuntuu hyvältä hetken aikaa ottaa päivä kerrallaan. Vuodessa on kuitenkin 11 muuta kuukautta jolloin asiat ovat melko täynnä aikatauluja.

3 kommenttia:

hna eli Hanna kirjoitti...

Maire tahtoo kiittää hyvästä lomasta! Luulin jo, että Purjehduskilpailijalla tarkoitettiin Mairea, mutta asiaa selvensi kun luki lauseen loppuun. Mutta M on ollut niiiin poikki, niiiin poikki ettei ole tosi. Toisaalta - teiltä löytyy niiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon niitä tennispalloja, että vähemmästäkin menee pää pyörälle pallosta.

Norppa Loimaalta kirjoitti...

Kiitos teille ja Mairelle vierailusta. Jos et kerro Topille niin Maikku sai jopa hypätä sänkyyn koska "ainahan se on saanut ". Kaikki meni oikein hyvin ja sopuisasti, mitä nyt kävelyllä piti niskakarvat pystyssä ilmoittaa muille lajitovereille missä mennään. Asia vilpitön.

hna eli Hanna kirjoitti...

No kai nyt! Onhan siinä mennyt tovi, että siellä päin on huudit pidetty kurissa. Sillä OMG! Mairen vanhan kotitalon eteenkin on tullut joku koirien kieltokyltti! Mihin tämä maailma on menossa?!?!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...