lauantaina, joulukuuta 28, 2013

Kitara - taivas ja tähdet?

Joululahjaksi tuli kitara. Oikea kitara. Kyllä, sellainen mitä soitetaan. Lahjan antaja taisi vähän naurahtaa mutistessaan, jotakin "niin musikaalisesta ihmisestä."
Yllätys se ainakin oli. En olisi ikimaailmassa arvannut, että saan joululahjaksi kitaran. Todennäköisyyttä on mielessäni vähentänyt vielä se, että kaikki tietävät minun olevan..hmm..kröhöm..musikaalisesti haasteellinen.. Laulunumeroni taisi olla koulussa kuutosta tai säälistä seiskaa, enkä myöskään ole ollut jonon alkupäässä, kun rytmitajua on jaettu.
Mutta nyt minulla on ikioma kitara millä soittaa. Ohjevihkonenkin tuli mukana. Yritin sitä pari sivua tankata. En pysynyt kärryillä.
Olin kuulemma yli parikymmentä vuotta sitten sanonut, että olisi hauska oppia soittamaan kitaraa. Tälloin minulle on varmaan vastattu ettei siitä kuitenkaan mitään tulisi, enkä osaisi soittaa koska en ole musikaalinen. Nyt sitten tämä toive oli ilmeisesti muistunut mieleen ja konkretisoitunut lahjaksi. Ongelmana vain on se, että näiden vuosien aikana se omat taidot ja vähäiset lahjat ovat hyvinkin konkretisoituneet. En ole lainkaan varma, että edes erittäin taitavan opettajan avulla saisin taiottua kitaran lisäksi ylleni taivaan ja tähdet, niin kuin Eppu Normaali aikoinaan.


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onnea vaan kitaransoitolle.Mulla on nurkassa vanha kitarani,johon en olel koskenut vuosiin,mikä vähän häiritsee.Otin joskus muutaman tunnin ja sitten se vain jäi....

Norppa kirjoitti...

Kiitos! Nyt pitäis vielä innostua edes sille ensimmäiselle tunnille.. :)

Herra M kirjoitti...

Jee, hyvähyvä!

Tuolta saattaa päästä alkuun sitä varsinaista soittotuntia odotellessa -> http://www.rockway.fi/kitara/kitaransoiton-alkeet-1/ =)

Norppa kirjoitti...

Olenko väärässä mutta eikö instrumenttia soittavan ihmisen pitäisi olla edes vähän musikaalinen?

Herra M kirjoitti...

Höpsis. Sepi Kumpulainenkin loi oman tyylinsä ja myi tuhansia levyjä.

Norppa kirjoitti...

mä TIESIN, että tähän tulee vielä Sepi Kumpulainen vertaus...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...