maanantaina, marraskuuta 24, 2014

Toiset tekee, toiset miettii

Mietin viikonloppuna, että kaivaisin esiin kansanedustajat jotka vastustatavat tasa-arvoista avioliittolakia ja laittaisin sähköpostia. Jos en muualle niin ainakin puolueeseen, jonne päin olen ollut kallellaan. Sen verran on vuosien aikana tullut solidaarisuudesta kuultua, että jos joltakulta on sattunut se unohtumaan, niin olisin voinut muistuttaa perusperiaatteesta.
Ajatus ei ehtinyt konkretisoitua teoksi, kun Hannalta jo tuli tänään tekstarina palautetta, jota hän oli saanut sähköposteihinsa. Hanna ei ollut siis miettinyt asiaa, vaan oli laittanut kaikille ei kantansa ilmoittaneille sähköpostia. Myös epävarmat pääsivät listalle. Samalla selvisi ettei hesarin lista ollutkaan niin ajantasalla ja epävarmoissa oli mm.  Kyllä-kantalaisia.
Hannasta tuli hyvä mieli - heilutan sinulle viiriä ystäväni Kunnioituksen ja Kannustuksen Viiriä!
Aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista näyttäisi olevan myötätuulessa. HS:n selvityksen mukaan 97 kansanedustajaa voisi äänestää ensi viikon perjantaina lakialoitteen puolesta.
Aloitetta vastustaa HS:n selvityksen mukaan 80 kansanedustajaa ja 22 edustajan kanta on epävarma. Eduskunnan puhemies ei osallistu äänestykseen.
Tämä laki ei itseasiassa ole "homo- tai lesbolaki". Tämä laki on meidän kaikkien laki. Se edustaa sitä sallimmeko itsellemme jotain ja toisille taas emme. Se kertoo miten suhtaudumme erilaisuuteen ja miten hyvin tai huonosti olemme valmiit muutokseen.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...