keskiviikkona, helmikuuta 23, 2011

Minkälaisella autolla salarakkaan salarakas ajaa?

Eilen päätin lopettaa iltapäivälehtien lukemisen. Kokonaan. Uskon, että se onnistuu vähintään yhtä hyvin sekä helposti kuin sokerin käytön kahvissa lopettaminen. Vahingossa saattaa käsi hamuta lehteä työpaikan taukopöyältä ajatuksissa mutta siihen se jää, koskematta. Ei erikoista syytä miksi tämä päätös tuli mieleen juuri eilen. Mielestäni kyseisten lehtien, sekä muidenkin vastaavantyylisten medioiden edistävä maailmankuva on luotaantyöntävä. Kaikki on "kohua, maniaa, shokkia, järkyttävää" yms. Ihmisiä pelotellaan katteettomasti ja lietsotaan sosiaalipornon kuluttamista, jonka tunnelissa ei näy päätä ei häntää. Otsikot suuria, sisältö pientä.
Suurta lovea julkaisijoiden kassaan ei tämä päätökseni tee. En ole aikaisemminkaan tukenut taloudellisesti näitä tuotteita. Ne ovat vain olleet saatavilla, pyytämättä tai tilaamatta. Se ei silti tarkoita, että minun pitäisi aivottomana selata niitä. Sama koskee myös kyseisten ja samantapaisten medioiden nettisivuja. Päivän aikana on pakko tapahtua jotain minulle tärkeämpää kuin "Missä ammatissa petetään eniten tai kenellä julkkiksella on suurin summa ulosotossa tai minkä näköisellä autolla Eremenko Juniorin entisen salarakkaan nykyinen salarakas ajelee". Jos ei, niin sitten on syytä tehdä muutakin kuin vain katsoa peiliin.

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Mä boikotoin myöskin iltapäivälehtiä vähän aikaa sitten, mutta ajauduin uudestaan käyttäjäkai, lähinnä kuitenkin netissä.

Melko hyvin on oppinut suodattamaan ne oikeat uutiset täyden pupun joukosta. En ainakaan avaa yhtään linkkiä, jossa otsikossa on "Tämä aiheutti...", "Tämän takia..." tai "Katso kuvat...".

Jos vaan olisi joku muu hyvä taho, joka julkaisisi ihan oikeita uutisia ja myös vähän viihdettäkin niin helposti selailtuna kuin nuo iltapäivälehdet, niin olisin heti käyttäjä. Ehkä Hesarin sivuilla on potentiaalia...

Norppa kirjoitti...

Kyllä muakin heti houkuteltiin takaisin lukijaksi, esittelemllä koko sivun sähkönsäästöjuttua mutta pysyin kovana, ja mietin minkälainen kokemus aiemmin on ollut kattavista: " Näin säästät " yms. -jutuista. Käteen jääneet työkalut - vähäiset, jos lainkaan.
Isot kuvat ja paljon itsestään selvyyksiä.
Haluan aivoilleni jotain parempaa ja vastustan pikakäyttökulttuuria. :)

Prepe kirjoitti...

Kai olet sentään katsonut Tukia...siis Yolandan polttarivideon. Siinä ei kuule ip-lehtiboikotit auta. Paskaa tulee ilmakehään sitä tahtia, että kohta napajäätiköt sulaa!

Norppa kirjoitti...

Ja mä Prepe niin odotin, että sä olisit puolustanut noita missikisoja!
Tähän samaan boikottiin kuuluu myös ehdottomasti aivottomat videot - ei, en klikkaa mitään mikä liittyy kyseiseen ihmiseen tai kyseisten tyylisiin ihmisiin/ilmiöihin. Ja nyt kun tuli puheeksi niin esim. myös maria,maria -ohjelma on samalla boikottilistalla.
Täähän on vähän niin kuin ruokaremontti. Ei tee isoakaan lovea Keskon kassaan mutta kummasti parantaa omaa oloa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...