keskiviikkona, helmikuuta 02, 2011

Yhteiskunta olemme me

Pari viikkoa sitten bussissa luin Gloria lehteä. Viimeiseksi jäi haastattelu Kirsi Salosta. Olin selannut jo koko muun lehden läpi mutta Salo kiiltävässä paljettimekossaan ei kiinnostanut. Kunnes - luin artikkelin. Artikkelissa kerrottiin Salon taustoista ja hänen elämästään, mutta erityisesti hänen tekemästään hyväntekeväisyydestä Hopen parissa.
Koin tarpeellisen herätyksen. Aina välillä saan kiskaistua itseni liikkeelle tekemään jotain hyvää ja järkevää mutta liian usein se jää. Arjen keskellä on muka kiire, eikä jaksa. Kuitenkin tiedän kokemuksesta miten iso merkitys auttamisella tai avun saamisella voi olla. Vielä suurempi merkitys ihmiselle voi olla sillä, ettei kukaan auta.
Hope-yhdistys auttaa ihmisiä suoraan. Tavalliset ihmiset auttavat tavallisia ihmisiä. Ei sossun luukulla nöyristelyä, ei turhaa byrokratiaa, vain normaalia ihmisten välistä auttamista. Lapsille järjestetään harrastusmahdollisuuksia, joku saa elämänsä ensimmäisen syntymäpäivälahjan, toisen perheen arkeen taas pesukone voi tuoda helpotuksen, joka auttaa pahimman yli.
Menin nettiin Hopen sivuille ja maksoin jäsenmaksun. Eilen laitoin yhdistykselle sähköpostia ja kysyin myös onkohan mahdollisesti uudessa kotikaupungissamme perhettä, joka tarvitsisi jeesiä. Joskus tuntuu, että täällä pääkaupunkiseudulla esim. järjestöapua voi olla helpommin saatavilla kuin pikku kunnissa, joissa myös avuntarvitsijat helpommin tuntevat joutuvansa arvostelun kohteeksi.
Me ihmiset muodostamme yhteiskunnan. Olemma vastuussa omasta asumisyhteisöstämme. Se on yhtä vahva ja kestävä kun me olemme. Me rakennamme itse huolehtivan, humaanin ja inhimillisen ympäristön.

 Mikäli sinulla on täällä pääkaupunkiseudulla tai lähettyvillä ehjiä harrastusvälineitä, tarpeettomia kodinkoneita, vaatteita tai pelejä yms. Laita viestiä - mielelläni noudan niitä sovitusti ja laitan niitä kiertämään niille, jotka niitä enemmän tarvitsevat.
 meili: loimaannorppa@gmail.com
Erityisesti kaivataan isompien lasten vaatteita, 122 centtiä kookkaampaa.

6 kommenttia:

hna kirjoitti...

Sähän voi perustaa teidän pajaan jakelukeskuksen, eiks siellä olekin semmoiselle tilaa?

Norppa kirjoitti...

Hopella on jo Hertikassa varasto ja ns. jakelukesus mutta Hna, myös Lahdessa on varmasti perheitä, jotka mielellään ottavat pieneksi jääneitä ja itselle tarpeettomia vaatteita/leluja/yms.

Norppa kirjoitti...

Hope ry Lahti

Hope toimii nyt myös Lahden seudulla.

* Olisko sinulla lahjoitettavaa tai haluatko auttaa paikallisia lapsia?

* Haluatko toimintaan mukaan tai tukea toimintaa paikallisesti?

ota yhteyttä lahti (at) hopeyhdistys.fi


Tiiminvetäjä Eija Pensasmaa

KatriR kirjoitti...

Hieno homma ! Sanoo joku joka on saanut apua ystäviltään vaikean ajan jälkeen

hna kirjoitti...

Luuliksä, että mä vitsailin? Hertsikasta jonnekin muualle Länteen vaikka on pitkä matka. Ja siis mä päätin eilen, että alan lajitteleen meidän mm. vaatteita.

Tosin musta tuntuu, että itse kuten muutkin tavitsisivat tavaran sijasta just aikaa ja läsnäoloa.

Norppa kirjoitti...

Hna,
mä luulen myös että tavara apu saattaa mahdollistaa läsnäolon kun vanhemman ei tarvitse huolehtia mistä saa hankittua lapsilleen toppahousut tai uudet kengät. Monella on sellainenkin tilanne, että ei pääse esim. ulkoilemaan kun puuttuu kunnolliset vaatteet, muista välineistä puhumattakaan.
Auttaa voi monella tavalla ja tää nyt on yksi tapa. Tuntuu vaan järkevältä laittaa kiertoon tavaroita jotka muuten vain olisivat turhan panttina kaapeissa ja varastoissa. Sunnuntaina viedään erään äidin Ullanlinnasta lähettämä lasten sänky ja kolmipyöräinen toiselle äidille Lohjalle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...