tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Ruokaa muualta kuin isosta ketjukaupasta

Näin paikallisesta lehdestämme, että kahvilayrittäjät kutsuivat koolle lähiruuasta kiinnostuneita. En päässyt paikalle mutta ongin järjestävän tahon numerot kyselläkseni hieman kuulumisia. Muuttamisestani lähtien minua on hieman vaivannut ruuan hankkiminen. Toki sitä saa kaupasta kun vain menee, hakee, maksaa ja tulee kotiin purkaa kassit jne. mutta en ole nykyisin enää kovinkaan innostunut ruokakaupassa kävijä. Mielummin vielä kerralla ostan enemmän, jotta ei tarvitsisi mennä tuhlaamaan koko elämäänsä niille loputtoman pitkille käytäville.
Helsingissä oli helppo(tai no jaa..)koota ruokapiiri, tilata ja maksaa ruuat netissä sekä saada ne vielä kotiinkuljetetuksi. Eikä onnellisuutta yhtään vähentänyt, että tämä ruoka oli luomua. Nyt sen sijaan homma on lipsunut täysin käsistä. Työntelen ostoskärryä ydinvoimamyönteisissä ketjuliikkeissä ja mietin että miksi pitää ostaa tarvikkeita, joita en halua. No esimerkiksi sen vuoksi, ettei jaksa kantaa ruokiaan Ruohonjuuresta Helsingistä tai ettei sekään ole kovin ekologista että yksin tilaa ja kuljetuttaa ruokansa pitkien matkojen takaa. Mutta kahvilanpitäjien kertomasta päätellen, nyt tännekin ollaan ilmeisesti puuhaamassa jonkinlaista lähiruoka-yhdistystä, joka toimisi linkkinä tuottajien ja kuluttajien välillä. Unelmoin myös ruokapiireistä sekä vahvasti luomuruuan kysynnän kasvattamisesta täällä Lohjalla mutta pitänee jaksaa olla kärsivällinen.
Sunnuntaina soi ovikello.(aina yhtä jännittävä tilanne) Siellä oli naapuri joka toi pari kiloa itse pyydystämiään tuoreita silakoita. Eilen huikkasin naapurin rouvalle, ja kysyin halusiko hän puolestaan hakea meiltä raparperia. Halusi hän. Tuntui, että homma on kohdillaan.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...