keskiviikkona, lokakuuta 10, 2012

Yllätys olkapäässä

Olipas aamu. Piti käydä terveyskeskuksessa näyttämässä käsivarressa olevaa "revennyttä luomea." (Pahoittelen että tämä tarina ei sovi luettavaksi yhdessä aamuteen kanssa mutta minusta on hyvä, että monenlaiset tarinat pääsevät kerrottavaksi.)
Soittaessani terveyskeskukseen sain yllättävän nopeasti ajan. Istahdin terveydenhoitajan tuoliin näyttämään "luoemeani" ja  hän sanoi: "Kuule, tämä onkin punkki." Kyllä. Punkki. Minussa. Kiinni. Ihossani. (Y ö ö k.)
En voinut kuin jähmettyä ja todeta, että josko hän ystävällisesti voisi ottaa sen pois. Sain jälkikäteen kokovartalokylmäväreet ja ihoni oli kananlihalla päästä varpaisiin pelkästä ajatuksesta.  (Y ö ö k.)
En ole ikinäkoskaanmilloinkaan oikein kunnolla edes nähnyt punkkia. Saatika että sellainen olisi röykeästi hengannut kanssani monta päivää. Poistettaessa kaveri oli jo siinä pisteessä, että oli imenyt itsensä täyteen, ja olisi varmasti hetkenä minä hyvänsä lähtenyt kävelemään. (täältä voi katsoa vastaavaa kuvaa) (Y ö ö k.)
Kertakaikkisen pulssia nostattava kokemus. Hyvänä asiana ajattelin, että onneksi se oli olkavarressa, eikä minkään karvoituksen juuressa, minne punkit yleensä kuulemma hakeutuvat. Hoitaja oli myös todella ihana ja sympaattinen. Hienointa oli, että hän oli myös nopea ja tehokas. Punkki ei jäänyt palasina ihoni sisään, vaan tuli ulos aivan kokonaisena punkerona. (Y ö ö k.)
Puolustuksen puheenvuoro:. Se näytti aluksi aivan pieneltä revenneeltä luomelta. Kaksi muutakin ihmistä näki sen, eikä meille kenellekään välähtänyt että "kappas, punkkihan se siinä". En myöskään halunnut ronkkia tai tutkia sitä sen enempää, koska jo lapsena on opetettu, että luomet pitää jättää rauhaan ja lääkäri voi sitten sellaisen poistaa jos tulee ongelmia. Mutta huh. Punkki olkavarressani. (Y ö ö k.)

ja linkki usein kysyttyihin punkkikysymyksiin 


7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hui punkki! Onneksi pääsit siitä eroon,ennenkuin se ehti aiheuttaa lisää ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Saitkos antibiootit saman tein? Vai odotellaanko, tuleeko punotusta, ihottumaa tai kuumetta... :(
-Anu

Norppa kirjoitti...

Nyt odotellaan viikko, että nouseeko kuume, tuleeko ihoärsytystä tai lihas- tai niveloireita...

Ensimmäistä kertaa pyysin antibioottikuuria varmuuden vuoksi, koska punkki oli ehtinyt olemaan olkavarressani monta päivää ja jotenkin tuntuu vähän kuumottavalta vain odotella oireita. Mutta pitänee vain olla opitimistinen..

Manta kirjoitti...

Hyi kauhistus! onko se todellakin niin hyvä "maastoutumaan", että sitä luulee luomeksi?

Norppa kirjoitti...

Tiedän, että kuullostaa oudolta mutta kyllä voi. Punkkihan tunkee "päänsä" ihon sisälle ja loppukroppa voi näyttää irronneelta luomelta. Tosin - sitten kun se alkaa jo oikein pullottaa, niin sitten sen eron kyllä huomaa - mutta jos on ajatellut, että olkavarressa on nirhautunut luomi, niin eihän sitä osaa tsekkaillakaan että "oisko se kuitenkin punkki".
Edelleenkin olen todella iloinen, että se oli niinkin helpossa ja näkyvässä paikassa, vaikkakin tunnistaminen meni pahasti ohi.

Hanna Kopra kirjoitti...

YÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK!

Tiina kirjoitti...

Yyh, ei ole punkkiaika todellakaan vielä ohi. Juuri sain koirankin partavilloista yhden sellaisen otuksen irrottaa. Sen verran koirista saanut niitä kiskoa irti, että ne jo tunnistaa. Vain kerran olen nähnyt sellaisen vilistävän omaa käsivarttani pitkin, mutta onneksi ei ehtinyt lyömään itseään kiinni vielä.

Onneksi ei ollut vaikeammassa paikassa ja toivottavasti oli terve yksilö se sinuun hakeutunut, ettei tule ongelmia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...