sunnuntaina, tammikuuta 20, 2013

Onnistumista, arkea ja arvostusta

Onko ollut ikävä? Minulla on ollut teitä. Olen kärsinyt pienestä kirjoitus..hmmm..tukoksesta, joka on heijastunut tänne ja kaikkiin muihin kirjallisiin yrityksiini. Kirjoitustukoksiin auttaa sama kuin tukkeutuneeseen putkeenkin. Se pitää avata. Aloitan siis Mintun haasteella, niin pääsen taas alkuun - ja nauttimaan seurastanne. Kiitos Minttu!

Kahdeksan asiaa itsestäni:

1. Minulla ei ole allergioita.
2. Luen tällä hetkellä kirjaa Ulla-Lena Lundbergin Jää.
3. Silmäni ovat vihreät.
4. En ole ollut vielä tänä vuonna hiihtämässä.
5. Teen syksyisin ja talvisin todella hyvää linssikeittoa.
6. Olen menossa kouluratsastustunnille 2.2.
7. Kävin tänään naapurissa vaa`alla, koska en ole omistanut henkilövaakaa moneen vuoteen.
8. Toinen nimeni on Aliisa.

1. Kiitä haasteen antajaa. 
2. Kerro 8 asiaa itsestäsi.
3. Vastaa haastajan 8 kysymykseen.
4. Keksi 8 uutta kysymystä.
5. Haasta 8 bloggaajaa (joilla on alle 200 lukijaa).
6. Kerro bloggaajalle, että hänet on haastettu

Ja alla vastaukset Mintun kysymyksiin:

1)  Mitä sinulle on Onnistuminen?
Että on ajatellut asiaa, asettanut tavoitteen, yrittänyt ja päässyt lopputulokseen, joka on ollut toivottu, tai jopa ylittänyt sen toiveen. Onnistuminen voi olla myös sitä, että uskaltaa yrittää. Uskaltaminen yleensäkin on jo Onnistumista.

2)  Mitä itsessäsi arvostat?
Tuntuupas hankalalta eritellä. Äkkiseltään ei nouse mitään mieleen. Ei siksi, että pitäisin itseäni  arvottomana, ei vain nouse mitään erityistä mieleen. Ehkä sitä arvostaa itsessään, että uskoo ja tietää pärjäävänsä vaikka välillä olisi tasangolla tuulisempaa.


3)  Millainen on "normipäiväsi" arkena?

Kello soi kuudelta, bussi lähtee kohti Helsinkiä varttia vaille seitsemän, olen töissä kahdeksisen tuntia ja palaan kotiin ennen puolta seitsemää. Kotioven avatessa vastaanotto on lievästi sanottuna innokas, päästän vaihto-oppilaamme ulos, sisällä laitan alakerran pönttöuuniin tulen ja lähdemme tekemään pienen kävelylenkin. Normi-illan aikana ehtii vielä syömään ja lukemaan lehden tai puuhastelemaan, jonkun pienen jutun. Sitten onkin aika laittaa pää tyynyyn, mielummin lähempänän kymmentä kuin yhtätoista tai kahtatoista, jos aamulla yrittää herätä vähänkään tajuissaan.

4)  Millainen olisi unelmapäiväsi?

Olen huono näissä "yksi yli muiden" valinnoissa mutta kyllä unelmapäivä on sellainen kun pääsee nauttimaan hyvästä seurasta iloisen tunnelman vallitessa ja herää aamulla siihen samaiseen sydämelliseen ja energiseen puheensorinaan. Tämä ehkä heijastelee sitä, että asuminen kaukana ystävistä ja ihmisten myös asuessa eri maissa, sitä välillä toivoo, että voisi helpommin ja usemmin tavata ihmisiä.

5)  Mikä saa sinut turhautumaan? Useinkin?

Ennen turhauiduin kaikesta. Useinkin. Nyt yritän välttää, etten turhautuisi mistään, mikä saattaa olla yhtä huono vaihtoehto kuin se, että turhautuu koko maailmasta. Tuntuu kyllä turhauttavalta, että maapallon varat jakautuvat niin epätasaisesti ja ihmiset omalla itsekkyydellään ovat haalineet itselleen niin paljon kuin mahdollista, ja jättäneet heikommat ilman.

6)  Mikä rauhoittaa sinut parhaiten? Miksi?

Lempeä kesätuuli, joka kahisuttaa haapojen lehtiä, musiikki tai kirja, josta voi nauttien tietäen ettei aika lopu kesken, venyttely, keskustelu järkevän ihmisen kanssa, ajattelu ja keskittyminen...
Rauhoittumiseen parhaiten auttaa aika. Kiireen ja aikataulukapeikon keskellä on vaikea rauhoittua. 

7)  Mikä biisi / runo / sanonta kertoo sinusta parhaiten? Omasta mielestäsi vai jonkun muun?

Onpa vaikea. Olisi hauska tietää mikä kappale, jollekin muulle muistuttaa minusta. Muistan kun kerran ystäväni Elina sanoi, että hänelle tuli Jonna Tervomaan "Myöhemmin" kappaleesta, niin minut mieleen.  http://www.youtube.com/watch?v=cZm18EUKIbw

Lähi-ihminen vastasi seuraavaa, ja koska se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäkööt, niin laitan vastauksia sensuroimatta:

"Aika monestakin tulee mieleen" Tuli vastaukseksi.  Esim. Edu Kehäkettusen ja Stig dogin Luupista ja Marzi Nymanin Oudosta tytöstä. Sanonta, joka kuulemma muistuttaa minusta:  "V**lla päähän." Luonollisesti pitäisi olla järkyttynyt tai nolottaa mutta en voinut muuta kuin purskahtaa nauruun. Vaikkakin puolustuksekseni yritän kyllä väittää, etten tuota sanontaa käytä. Onneksi muina ehdotuksina biiseistä tuli vielä Egotripin "Älä koskaan ikinä muutu" ja Roy Orbison: In Dreams ja 2. Leevi and the Leavings: Unelmia ja toimistohommia. Hyvin erilaisista kappaleista ilmeisesti ihmisille tulee minut mieleen.

Jos pitäis valita, mikä runo mielestäni kuvastaa minua itseäni - valitsisin Jorma Eton; Suomalaisen:
SUOMALAINEN

Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä,
kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään,
sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla
ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen:
metsä raikuu, kaikuu, hongat humajavat.
Tuolta tulee suomalainen ja ähkyy, on tässä ja ähkyy, tuonne menee
ja ähkyy, on kuin löylyssä ja ähkyy kun toinen heittää kiukaalle vettä.
Sellaisella suomalaisella on aina kaveri, koskaan se ei ole yksin
ja se kaveri on suomalainen.
Eikä  suomalaista erota suomalaisesta mikään,
ei mikään paitsi kuolema ja poliisi.
Jorma Etto, Ajastaikaa, 1964


8)  Missä toivoisit olevasi elämässäsi 10 vuoden kuluttua?

Hassua, että vastaan ettei sillä tunnu olevan niinkään merkitystä, vaan sillä etten miten sinne olen päätynyt. Toivon, että olisin ollut hyvä lähimmäisilleni ja tuottanut iloa. Toivon myös, että 10 vuoden kuluttua voisin katsella taakse päin ja huomata, että olen ollut joissakin asioissa rohkea ja ylittänyt itseni. Oppinut uutta ja hyödyntänyt osaamaani.

Ja nyt pitää enää keksiä omat 8 kysymystä.

1. Mistä tällä hetkellä saat eniten iloa?
2. Jos sinulla olisi enemmän aikaa, mihin käyttäisit
3. Mikä asia yhteiskunnan huolettaa sinua tällä hetkellä eniten?
4. Mistä asiasta olet ollut innostunein viime vuonna?
5. Mitä odotuksia sinulla on tämän alkaneen ja seuraavan vuoden suhteen?
6. Mikä on järkevintä, mitä olet kuullut viime päivinä?
7. Jos sinun pitäisi tehdä tänä vuonna vapaaehtoistyötä 60 tuntia, mitä tekisit?
8. Minkä pienen jutun haluaisit korjatuksi?

Sen verran muokkaisin haastetta, että  jokainen lukija voi vastata kommenttikenttään yhteen tai useampaan kysymykseen. Kertokaa mistä te olette innostuneet tai huolissanne? Tai mikä elämässä on tällä hetkellä kaikkein parasta?
 

5 kommenttia:

Reeta kirjoitti...

4. Kompostoinnista :D

Minttu kirjoitti...

Aivan loistava tuo Suomalainen!! =D Kopioin sen fb-sivulleni, jotta ystäväni saavat myös lukea.

Kiitos Norppa
kun vastasit! :)

Norppa kirjoitti...

Reeta: Voi apua ja nyt tuli minullekin "Huono kompostoija"-omatunto. :)

Minttu: Kiitos kun haastoit, pääsin taas kiinni näppäimistöön.

On hauska ajatella, että Kekkonen aikoinaan lainasi tuota runoa uudenvuoden puheessaan. Täytyykin vielä yrittää kaivaa tuo runo jostakin arkistoista Veikko Sinisalon esittämänä.

Joku kirjoitti...

Hei Aliisa, jolla on vihreät silmät. Sinusta kerrotaan kauniita asioita; Outo tyttö on kaunis kappale, juuri sellainen, jonka toivoisikin tuovan lähi-ihmisen mieleen. Olin siitä aika vaikuttunut, kun kuulin sen ensi kertaa.

Mutta onpa hankala haaste! Niin paljon asioita, joista kertoa, kysyä, vastata. Kuinka oikein onnistuit? Asetit tavoitteen, yritit, ja pääsit toivottuun lopputulokseen? Tai uskalsit ainakin yrittää?

Vastauksesi kuudenteen ja kahdeksanteen rauhoittavat ja inspiroivat.

*

1. Novelleista, kuntoilusta, ja uudelleensyntymisestä.

6. Onko hyvä vai huono tilanne, jos järkevintä, mitä on kuullut viime päivinä, tulee omasta suusta? "Päätin lopettaa lottoamisen ja alkaa elää."

Sitä ennen kuulin ystävältä inspiraationa, että "Rahaa, terveyttä, elämää, kaikkea on rajallinen määrä. Pitää [tehdä valintoja, mihin niitä käyttää]."

Ja:
"Kolme toukkaa ylitti jokea. Ensimmäinen kiipesi sillalle, väsyi ja läkähtyi. Toinen lähti uimaan ja hukkui. Kolmas meni nukkumaan ja heräsi aamulla, levitti yöllä syntyneet siipensä ja lensi joen yli.
Siivet olivat toukan osa.

Ihmisen osia ovat totuus, ystävällisyys, rakkaus ja kärsivällisyys."

Rouva G kirjoitti...

Parasta elämässä on elämä itse sen kauneudessa ja kauheudessa. =)

| www.mustikkasmoothie.blogspot.com |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...