tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Balatoni rózsa kukoistaa

Siinä sitä nyt on. Perunaa. Oikein unkarista asti lähetettyä. Passinumeron kera. Super elite. HU:2001510000.
Sain työkaverilta pussillisen, joka oli taas saanut omalta kontaktiltaan, jonka piti ilmeisesti myydä saamansa erä mutta matkan vuoksi joutui lahjoittamaan nämä eteen päin.
Tuolla se kasvaa, keskilohjalaisella takapihalla. Paljonkohan olisi hiilijalanjälkeä säästynyt, kun olisi tuon sadon verran ostanut perunaa vain lähikaupasta... Saatika jättänyt ajamattta yksityisautolla ostamaan tuholaisia karkoittavia(toivottavasti) samettiruusuja. Varmasti jonkin verran. Tosin perunat olivat tulossa suomeen muutenkin ja kukatkin haettin isommalla porukalla muun toiminnan ohessa. Kaiken saisi varmasti helpommalla ja halvemmalla mitä itse kasvattamalla mutta ainakin näistä perunoista tiedän missä mullassa ne ovat kasvaneet ja millä (sade)vedellä niitä on kasteltu.
Vielä kun tietäisi milloin sato on valmis korjattavaksi...

Olisivatpa kasvattajat tehneet myös englanninkieliset kotisivut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.properuna.fi/kouluille/kokeile-perunan-viljelya-kotona. t. MinkkiP

Norppa kirjoitti...

No niin..tässähän pitää vielä tehdä multaukset ja odottaa kukinnat.. Harmi Minkki P etten vielä uskalla luvata, että mille päivälle voi tehdä pöytävarauksen...

Kiia kirjoitti...

Piu kitkin täältä kanssa takapihalta eilen neljä tuntia rikkaruohoja :D

Norppa kirjoitti...

Kiia, mä näin kuvan! :) Teillä on vähän eri kokoluokkaa noi viljelmät mitä meillä mutta koska sä oot noin harjaantunut, niin ensi keväänä mä palkkaan sut hommiin jo heti huhtikuusta! :)
Kivaa riparia ja nähdään pian!
Tulipas paljon huutomerkkejä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...