tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

Hei me kelataan!

Paketti pihalla.com -
siellä se leikkuri on!
Sain eilen huomautuksen eli nootin siitä, miksi ei viimeisintä kelaleikkuri-kokemustani oltu raportoitu täällä. Aktiivinen lukija huomautti, aiheellisesti, ettei hän halua alkaa penkoa koko interwebbiä läpi, saadakseen lukea ajankohtaisista asioista. Otan arvokkaan palautteen vastaan ja korjaan asian saman tein.
Viime viikolla se sitten tapahtui - ruohonleikkuri saapui talouteen - vaan ei mikä tahansa leikkuri - tämä kyseinen ruohonkatkaisija on uuden vuosituhannen kelaleikkuri. Ei melua, ei energiaa - pelkkää työntövoimaa ja roppakaupalla järkevää suunnittelua. Suunnittelua se nimittäin vaatii, jotta tämän päivän kelaleikkuri pystyy kilpailemaan keveydessään, helppokäyttöydessään ja tehokkuudessaan muiden markkinoilla olevien leikkureiden kanssa. Ja se muuten pystyy.
Ruohonleikkurin valinta ei ole helppoa. Ainakaan sellaiselle, jota ruohonleikkurit eivät kiinnosta. Mutta pakkohan sellainen on hankkia, jos ei niittäminen kiinnosta.
Kelaleikkureita on tarjolla yhtä monta erilaista kuin moottoripuolellakin. Myös hintahaarukka on laaja. Tämä ei yhtään helpottanut valintaa, sillä ilman testilykkelyä on vaikea tietää mistä reippaasti yli sadan euron hintaero johtuu.
Kaupassa katse harhaili eri vaihtoehdoissa ja muistin myös bonganneeni jostakin lehdestä pienen mainoksen Fiskarsin uutuudesta, Momentumista. Fiskars on ollut jo pitkään suosikkimerkkini, heidän tuotteidensa laatu- ja yrityksensä palvelumielikuvan vuoksi. En ole mikään maailman aktiivisin työkalufriikki, mutta en myöskään meinaa kestää, että kamat hajoavat käsiin, en ainakaan silloin kun niillä pitäisi tehdä jotakin, ja aika menee työkalun korjaamiseen tai sen kauppaan palauttamiseen.
Kyllä lähtee!
Leikkuri herätti kiinnostuta myös naapureissa. Kumpikin seurasi testailua kiinnostuksella ja totesi myös oman ruohonleikkurinsa kovin äänekkääksi.. Näinkö se sitten menee. Omat valinnat ja laitteet ovat normaaleita ja niitä parhaita käytössä, kunnes naapuriin tuodaan jotain uutta ja erilaista..Seuraan äärinmäisen kiinnostuneena miten tämän päivän kelaleikkurit lähtevät valloittamaan suomea. En ymmärrä miksi esim. pieniä rivitalopihoja ajettaisiin millään muulla. Keveydessään ja terävyydessään se tosin pystyy kilpailemaan isojenkin koneiden sarjassa. Ja mikä parasta, ei kastuneita tulppia, ei huolehtimista polttoaineesta - ja nurmikkoa voi leikata yöllä tai päivällä - pelkäämättä sitä että joku häiriintyy. Etenkään jos se joku on leikkaaja itse.
Mutta on se kuulkaa "yllättävän kevyt ja hiljainen". Vaikka niinhän sen pitikin olla. Myös leikkuuvoima ja terävyys on vaikuttava.
Lisää Momentumin testailusta täällä  (internetin syövereissä) ja jatkoa seuraa kunhan paluu kotiin kelailemaan tapahtuu.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...