tiistaina, tammikuuta 03, 2012

Enemmän kirjoja, vähemmän ylimääräistä haahuilua.
Vuosi vaihtui Istanbulissa, niin kuin viimekin vuonna. Vaikka matkan aloitus oli värikäs; loppu hyvin, kaikki hyvin. Ensimmäistä kertaa elämässäni ehdin kentälle kun check in oli(muka) suljettu, eikä koneeseen enää (muka) päästetty. Inhoan anelemista mutta muukaan ei auttanut. Virkailija totesi: "Tämä ei ole mikään metro." Koska ei ollut ostajan markkinat, siihen ei voinut sanoa mitään niistä asioista, jotka ensimmäisenä olivat kielen päällä..
Palvelu koheni onneksi kohteessa. En tiedä niinkään muusta Turkista mutta Istanbulissa ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja avuliaita. Kaikki onnistuu. Toki sovitusta hinnasta. Mutkatonta kauppiaskansaa jolla nauru on herkässä. Ruoka on hyvää ja tarjonta hemmottelee kalaruuasta pitäviä. Tuoretta, maistuvaa ja kohtuullisen hintaista.
Aamuisin heräsimme rukouskutsuihin. Jostain syystä ne kuullostavat kotoisilta ja kauniilta. Istanbul tuntuu muutenkin hyvin helpolta, sympaattiselta ja juuri noh, kotoisalta, vaikka esim. arkkitehtuurissa ei ole mitään yhtenäistä omamme kanssa.
Uuden vuoden lupauksina taisin luvata vastustaa kansanedustajien sopeutumiseläkettä(mutta sehän onkin mukavasti jo työn alla), puolustaa pientä ihmistä vallan käyttöä vastaan ja muistaakseni oli myös puhetta kirjoituskurssista..Lisää ehtii luvata vielä vuoden mittaan. Tällä nyt alkuun. Paitsi että, lukeminen kannattaa aina, joten siinä voisin ryhdistäytyä. Enemmän kirjoja, vähemmän (ylimääräistä) haahuilua. (Kaikki haahuilu ei ole pahasta. Toisinaan se tekee ihmiselle ihan hyvää.)
ps. oletteko muuten jo tutustuneet Pinterestiin - visualisteille paikka jonne voi uppoutua tunneiksi tai hakea vaikka pikaisesti inspiraatiota sistukseen tai muihin tee-se-itse -projekteihin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä fanitan tuota linkkiä "Prepe jatkoajalla". Hehheheheh. MinkkiP

Joku kirjoitti...

Minä en ole oppinut ymmärtämään - tai erottamaan - mikä on sitä hyvää tekevää haahuilua. Se on minun haasteeni.

Edellisen merkintäsi kymmenen kohdan uudenvuodentoivotus on haastava, mutta hyvä. Toivon, että kaikki toivomasi toteutuu myös sinun kohdallasi. :-)

Sain tänään myös toivotuksen yllätyksellisestä vuodesta 2012, ja luulen, että sen toteutuminen ilahduttaisi minua kaikkein eniten.

Prepe kirjoitti...

Norppa, arvostan sarkasmiasi suuresti...Jatka samaa rataa. Muistathan kuitenkin, että yhdyssana ja kauppiaskansa ovat yhdyssanoja.

Lukemiseksi suosittelen Jonathan Franzenin loistavaa, upeaa ja koskettavaa Vapautta.

Norppa kirjoitti...

Minkki P; kiitti, sä oot hyvä yleisö! ;)
Joku; kaikkihan sitä tekisivätkin, jos se helppoa olisi. pienin askelin, eikä niin vakavasti - yllätyksellisyys puolestaan on itselleni haasteellista, joten ehkä yritän pysyä sen suhteen avoimin mielin.
Prepe: siis onko yhdyssanastakin tullut yhdyssana?
kiitos suosituksesta, lupaan etsiä Vapauden käsiini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...