perjantaina, tammikuuta 06, 2012

Universumi vastaa

Viime aikoina meillä on työhuoneemme puhekielessä käytetty erityisen paljon universumi sanaa. En tarkalleen muista mistä se alkoi mutta nykyään kun asiat onnistuvat ja solahtavat paikoilleen - sen on universumi hoitanut.(usein näihin asioihin pitää kyllä itsekin vaikuttaa, pelkkä tuolilla istuminen ei siis universumillekaan riitä.)  Hauskaa tässä on, että se alkaa tarttua. Organisaatiokulttuuria voi olla luomassa mutta aina siitä jotain tarttuu myös itseen. Halutessaan. Tietysti omista tehtävistä ja luonteenlaadusta riippuen, voi myös pysytellä immuunina ja  antaa ns. työminän hoitaa hommat. En ole koskaan kunnolla ymmärtänyt, että on työminä ja privaattiminä. Etenkin kun ne ovat samassa kropassa. Ymmärrän kyllä, että töissä tehdään eri asioita kuin kotona, siksi niistä maksetaan mutta koska omassa työssäni työvälineenä joutuu käyttämään myös persoonaa, olisi todella outo ajatus kehtittää jostakin puskista "työminä" joka päiväsaikaan touhuilisi erillään siitä oikeasta minästä.
Takaisin universumiin. Universumilta voi pyytää ja universumi vastaa. Usein se menee niin, että ajattelet aktiivisesti jotakin asiaa, tartut siihen ja *humps* asiat loksahtavat paikoilleen. Tai saatkin yhtäkkiä puhelinsoiton asiasta josta olet juuri edellisenä viikkona ottanut selvää, koska itse olet ollut innostunut ja kiinnostunut - universumi on sitten järjestänyt, että tälle tahtotilallesi tulee käyttöä.
Perjantaina seurasin kun varsin skeptisesti kaikkiin ns. hömpötyksiin suhtautuva kolleegani pitkin päivää hoki miten: "tää on niin universumi-päivä". Asiat joiden piti alunperin vaatia runsaasti paperitöitä ja paljon aikaa, hoituivat puhelinsoitoilla ja muutamalla tapaamisella. Parasta oli nähdä mikä fiilis tästä koitui ihmiselle itselleen. Mahtava tekemisen meininki. Valoisa ilme ja onnistumisen iloa. Onnistumisen ilo on muuten aivan aliarvostettu. Sehän se kantaa jos mikä. Eikä sen aina tarvitse olla maailmanennätys. Se voi olla vaikka vanha elvytetty taito(vieläkö osaat soittaa nokkahuilua) tai soitto ystävälle josta et ole kuullut pitkään aikaan(wink, wink) Pääasia, että hieman tönäiset ajatustasi joka aina silloin tällöin tulee mieleesi. Universumi kyllä hoitaa loput.Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...