tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Kuluttajan pieni valinta

Ilmeisesti joskus jää jotain päähänkin. Tänään kaupassa käydessäni nappasin mukaan automaattisesti luomukananmunia. Ostan niitä nykyään aina. Olkootkin, että ovat hieman kalliimpia mutta syön kananmunia niin vähän, että talouteni kompastuu varmastikin johonkin muuhun kuin luomukananmuniin. Jos pienillä valinnoilla on vaikutus, niin toivon että tämä osaltaan vaikuttaa siihen että niistä järkyttävistä häkeistä luovutaan, ja elämiä joista saamme ravintoamme voidaan kasvattaa inhimillisesti.
Jossain vaiheessa vielä lipsuin vapaan kanan muniin mutta nekin saattavat olla tuotettu tuhannen kanan kanalassa, jossa yhdelle siivekäälle jää vain munan verran tilaa, eikä kana ole kovinkaan vapaa alimmaiseksi talloontuneena.
Luomukanoilla puolestaan on munintapesät ja nukkumaorret. Kesäisin luomukanat pääsevät myös ulos. Onneksi voi valita, ainakin kummassakin pienessä lähikaupassani on Laitilan luomukanamunia.

Eroa on myös maussa. Luomukananmuna oli viime vuonna vuoden elintarvike.

Laitilan sijaan täällä suositellaan Lassilaa.

1 kommentti:

Nora kirjoitti...

Mekin kerrna ostettiin vahingossa (tai sitten muuta ei ollut tarjolla) häkkikanojen munia ja ne oli a) ihan pahanmakuisia, b) niissä oli tosi ohut kuori ja ne hajosivat jo rasiaan, c) niin virheostos!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...