lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Blink, Blink

Nappasin kirjastosta Kaori Ekunin esikoiskirjan Blink Blinkin. Kirjoja tulee valittua luettavaksi usein kannen perusteella. Etu tai taka. Kaksi muuta hyvää valintaperustetta ovat sijainti;esim. bestseller-hylly tai suosittelu.
Kaori Ekunin kirja oli laitettu Kallion kirjastossa suosittelunomaisesti hyvin esille, ja niinpä se tarttui mukaan. Enkä ole mielestäni lukenut mitään Japaniin viittaavaa sitten Geishan muistelmien.
Blink, Blink on miellyttävä kirja. Teksti on kulkevaa, puhdasta ja eheää. Kirja on samaan aikaan viihdyttävä ja arkisen tarkka.
Se kertoo nuoren japanilaisparin tuoreesta avioliitosta. Toinen osapuoli vain ei ole hetero, eikä toisen mieli ei ole niitä tasapainoisempia. Myös lasillinen miestä väkevämpää maistuu tiheään. Blink, Blink ei ole kuitenkaan ahdistavan neuroottinen vaan valoisa ja totuudellinen.

Kaori Ekuni on Japanin suosituimpia ja arvostetuimpia kirjailijoita. Blink blink on voittanut Lady Murasaki Shikibu -kirjallisuuspalkinnon ja ollut myyntimenestys Japanissa. Ekunille on myönnetty myös arvostettu Naoki-palkinto vuonna 2003. Kaori Ekuni asuu Tokiossa.


Hei kesäksi kirjasuosituksia? Myös tietokirjat ja hyvät elämänkerrat käyvät.

5 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Oletko lukenut Rei Shimurat?

Tuhat loistavaa aurinkoahan on varma valinta, mutta sen olet tainnut jo lukea. Samoin Puhdistus on tainnut olla sulla jo käsittelyssä. :)

Mä olen viimeksi kahlannut läpi kaikki Himposhoppaaja -kirjat. Aika päätöntä ja älytöntä,mutta erittäin nopeasti luettavaa.

Norppa, Noora kirjoitti...

Rei Shimurat on lukematta ja niissä ilmeisesti saisikin menemään tovin, samoin Tuhat loistavaa aurinkoa, joten kiitos ehdotuksista Nora. :)

Miika kirjoitti...

Esko Valtaojan Kotona Maailmankaikkeudessa on loistava. Voit tulla hakemaan hyllystä samalla ku tuut ihailemaan mein terassia =)

http://www.ursa.fi/ursa/julkaisut/5329-15-1/tieto-finlandia.html

kuisma kirjoitti...

todella mielenkiintoinen opus tuo Esko Valtaojan Kotona Maailmankaikkeudessa. Sen luettua voi jopa jehovien kanssa alkaa keskustelemaan ihan uudelta pohjalta, mitä kaikkea tapahtui alkuräjähdyksessä, milloin mahtaa tulla seuraava saman lainen ja mahtaakohan sellainen olla jo jossain avaruudessa ehkä vielä lähempänä kuin osataan kuvitella.

Eikös tuo voittanut vielä tieto Finlandian, joskus taannoin kun ilmestyi?

Miika kirjoitti...

Juu, Tieto-Finlandia tuolle tosiaan tuli, oliko vuonna -01 vai -02. Valtaojan muut kirjat on myös mielenkiintoisia, mutta kyllä toi on mielestäni niistä paras.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...