tiistaina, elokuuta 03, 2010

Skuutti takapuolen alla

Nyt kun loma loppui, pilvet valtasivat taivaan ja sadettakin rihmoi niskaan, oli hyvä lähteä merelle. Ilta olikin pelastus, koska tuttu sisätiloihin paluun -ahdistus oli hivuttautumassa kynnyksen yli.
Pitkin kesää olen kuullut Tiistai-kisoista eli tiistiksistä, niin kuin alan harrastajat niitä kutsuvat. Olen kaihoten lukenut heidän päivityksiään facebookista ja ollut iloinen Kuisman puolesta hänen vauhdikkaasta ulkoilmaharrastuksestaan.
Tänään pääsin itse osallistumaan. Kyse ei ollut World Cup-tasoisesta lähdöstä mutta ensikertalaisena pienempi lähtö kävi oikein hyvin. Itseasiassa oli pelkästään ilahduttavaa olla veneessä ensi kertaa juhannuksen jälkeen. Pieni kisaosuus toi vain tekemisen meininkiä ja harjoitutti hyvin osallistumista.
Rata oli napakka. Viklalla kierrettiin noin yhdeksän minuutin "makkararataa". Noin yhdeksän minuutin kierroksella sai kiskoa köyttä jos toistakin. Köysiähän ei ollut kuin kaksi mutta tottumattomalle siinäkin riitti. Yhden käännöksen aikana onnistuin kietomaan skuuttiköyden vasemman ja oikean jalkani ympäri, itseni ympärille sekä spiirapuomin ympärille..JA istumaan toisen skuuttiköyden päälle, mikä luonnollisesti esti purjeen liikkumisen. Hikihän siinä tuli. Kaikki olisi mennytkin loistavasti ilman tuota "takapuoliköyttä". Kun norppamaisen notkeasti syöksähtelee laidalta toiselle, varoo päätään, vapauttaa yhden köyden ja kiskoo toisesta, on huomattavan ärsyttävää huomata istuvansa liikkumaan tarkoitetun köyden päällä. Onnistunut suoritus - niin lähellä mutta niin kaukana. Takaraivossa tikittänyt sekuntikello ei tainnut helpottaa vyyhdeistä selviytymistä. Laidan yli reippaasti roikkuminen tuntui huomattavasti luonnollisemmalta. Onneksi hyvät neuvot olivat lähellä: "Skuuttiköyden päällä ei kannata istua."

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ohittelitteko tuota taustalla näkyvää pikkubotskia? ;)

Norppa, Noora kirjoitti...

Itseasiassa olikin melko vaikuttavaa kun sattumoisin osuimme vesille samaan aikaan kun tuo Star Princess ja Crystal Symphony antoivat äänimerkkejä vuorotellen lähtönsä kunniaksi.
Suurimman vaikutuksen teki Star Princessin yläkannella välkkyvä screeni, jolta hehkui Tina Turnerin konsertti kilometrien päähän. Näkyy kuulemma myös lähellä satamaa asuvien olohuoneisiin.. Jäin miettimään, että eikö missään voi olla enää rauhassa ja nauttia "vain" maisemista kun jopa risteilijän kannella pitää olla audiovisuaalista viihdykettä.
Mutta saattaahan olla, että risteily oli varattu Tina Turner faneille, tai, Malla epäili, että jos satamasta lähtiessä esitettäisiin "simply the best"- kappaletta.
Kovin isoja nuo laivat vain omat ns. ruohonjuuritasolta katsottuna. Ei olisi pakko ihan eteen tupata.. ;)

hna eli Hanna kirjoitti...

Hyvä, että hyvät neuvot oli lähellä eikä vaikka rannalla! Mikä otsikko siitäkin olisi iltapäivälehtiin seurannut.

kuisma kirjoitti...

Gasti oli skarppina, ei jäätyny kertaakaan. Siitä vaan skuutit suoriksi ja uutta vendaa tekemään, sehän sujui kuin vanhalta konkarilta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...