torstaina, marraskuuta 25, 2010

Aamukampa harvenee

Tässä sitä nyt sitten ollaan. Asunto on täyttynyt muuttolaatikoista ja aikataulut kuristavat kurkkua. Milloin itse asiassa voi muuttaa? Mitä vielä tarvitsee tässä kodissa? Mistä kaiken löytää perillä?(ei niin  mistään, voin kertoa) Ja mihin kaikki menee?...Samaan aikaan kun tunkee lenkkitossujaan ja puutarhakirjojaan harmaisiin muovilaatikoihin, pitäisi miettiä kylpyhuoneen kalusteita ja mahdollisia muita remonttitarpeita. Ei onnistu. Asia kerrallaan. Ensi muutetaan, sitten mietitään. Tai noh..
Vuodenaika on mitä sopivin muutolle. Jo viimeksi muuttaessani, uuden vuoden aattona, unelmoin, minkälaista olisi muuttaa kesällä. Kantaisi paitahihasillaan laatikoita, voisi pitää ovia auki, tavaroita voisi koota pihalle ja muuttoväki voisi iloisesti rupatella lintujen visertäessä ja nauttia kesätuulen pehmeästä virkistävyydestä... Mutta ei - nyt kun muutto on ajankohtainen, on luvattu parinkymmenen asteen pakkasia, lumikasojen vuoksi muuttoautoa ei edes pysty ajamaan oven lähelle ja muuttolaatikoita kantasessa sormet jäätyvät kiinni kanttoaukkoihin ennen kuin on edes ehtinyt liukastumaan sen ensimmäisen "särkyvää"-laatikon kanssa..

päätöksestä se vaan on kiinni,
että päättää kuulua jonnekin,
omaksua jonkun paikan omakseen niinkuin
alkukankean takin ylleen ja saada se mukautumaan
ruumiiseensa, nämä talot, kujat ja portinpielet
          Kaarina Valoaalto 
Ei muuta kuin hiukset päässä, 1980

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Onnittelut! Mihin muutto?

nimim. Epätietoinen Mäntsälästä

Norppa kirjoitti...

Hei Mäntsälä,
vaikka kovasti myös houkuteltiin sinne Mäntsälän suuntaan, ja kannustusta tuli myös Lahteen sekä Porvooseen, niin lopulliseksi laskeutumispaikaksi valikoitui Lohja. Virallisesti osoit(temm)e muuttuu joulukuun ensimmäinen päivä ja täsää juuri eletään niitä ihania muuttamisen intensiivisempiä päiviä. Viides osa laatikoissa, viides osa ullakolla, viides osa pakkaamisen alla, viides osa tulevan kodin varastossa eikä aavistuskaan missä se viimeinen viidesosa tavaroista edes on..
Mutta ei huolta, tarkka osoite ja kannustus maakuntamatkailuun on tulossa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...