torstaina, marraskuuta 18, 2010

Ystävällinen palaute loskan keskeltä

Vaikka aamuyö valkeni Helsingissä kauniin valkoisena, ehti lumipeite päivän pidetessä muuttua armottomaksi loskamereksi. Tämä tuli myös aivan konkreettisesti koettua.  Astuessani Mannnerheimintiellä raitiovaunusta ja odottaessani tien ylitystä, ymmärsin ettei lähestyvä auto todellakaan aio hidastaa suojatien kohdalla. Olin toki turvallisesti jalankulkusaarrekkeella mutta autosta roiskuava likainen loska suihkusi päälleni kuin tykillä ammuttuna. (" yksi, kaksi, kolme...")
Auto oli MTK:n Saab. Kuskilla oli varmasti kiire. Ehkä hän oli myöhässä tärkeästä kokouksesta, jonne kaikki kokoontuivat siisteinä, kurattomina ja kuivina.
Muutamia tunteja myöhemmin, vaatteeni puhdistettua ja kuivuttua, laitoin MTK:lle ystävällistä palautetta. En tiedä tavoittaako palautteeni koskaan auton kuljettajaa tai vastaavatko he sähköpostiini mutta pienellä kaasun löysäämisellä, olisi moni auton ulkopuolella jatkanut päiväänsä huomattavasti puhtaampana ja iloisempana.
************
jk. Vastaus, jonka sain:

Kiitos viestistäsi. Ajoin aamulla tuota mainitsemaasi autoa ja pyydän nöyrimmästi anteeksi tapahtunutta - kuulostaa todella ikävältä (ja tiedän viime talven kokemuksesta miltä tuntuu). Huomasin oikein hyvin loskatilanteen Manskulla ja yritin vielä ajaa mahdollisimman kaukana tien reunasta mutta olisi pitänyt ajaa vielä hiljempaa. Pahoitteluni - voinko korvata jotain pesulakuluja tms?

Ei, en vaatinut pesulakuluja tms kompensaatiota. Olin vain iloinen, että me ihmiset halutessamme pystymme myös kommunikoimaan asioista fiksusti.

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Laitathan heti meidänkin tietoon, jos saata vastauksen palautteeseesi.

Sen verran on kyllä tullut harrastettua kävelyä, pyöräilyä ja muuta ei-autoitula, että autonratissa osaa aikalailla suhtautua paremmin niihin, jotka liikkuvat auton ulkopuolella. Ehkä nuo loiskijat ja muut, jotka eivät näe auton ympärille, ei ole koskaan liikkunut jalkaisin muuten kuin parkkihallista sisään työpaikalle.

prepe kirjoitti...

Kyllä toinen juntti toista sympätiseeraa, mutta jos kyseessä olisi ollut oikea kaupunkilainen, niin tuskin palaute olisi ollut noin suopea...

Norppa kirjoitti...

Eiköhän me Prepe olla jo todettu monta vuotta sitten, että pukumieskin osaa vastata oikein, kun se on (Loimaan) Kauppaopiston Nainen joka kysyy..?

Joku kirjoitti...

Tästä jäi mieleen ajatus, että Norppa taisi jäädä (samana päivänä julkistetuissa) EU:n maatalouspolitiikan uudistussuunnitelmissa kuransaajan asemaan...

Onneksi tilanne ei kuitenkaan ollut tällä kertaa korjaamattomissa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...