sunnuntaina, marraskuuta 07, 2010

Kaupat on nyt tehty

Nyt se on sitten virallista. Kotini ja omistamani asunto-osakkeet on myyty. Perjantaina allekirjoitimme kauppakirjan ja kävimme vielä juhlistamassa molemminpuolista onnea lasillisella pankin vieressä sijaitsevassa ravitsemusliikkeessä. Tai no, ehkä oma onneni puhkeaa kukkaan kun löydän paikan minne seuraavaksi pääni kallistaa.
Kannatti myydä itse. Missään vaiheessa ei ollut tilannetta mistä olisi mennyt sormi suuhun, tai olisi yleensäkään tarvittu välittäjän apua. Näytöt sujuivat helpommin koska ei tarvinnut lähteä pois kotoa, eikä sopassa ollut kolmatta osapuolta, jonka mukaan aikataulu olisi pitänyt sovittaa. Kuulin juuri myös tuttavalta miten välittäjä mm. hukkasi heidän kotiavaimensa ja toisesta välittäjästä eilen, joka väitti ostajalle, että asunto on jo myyty, vaikka välitettävä kohde oli erittäin vapaana.
 Itse olen etsintäprosessin aika todennut miten sovittuja tapaamisia peruutaan, sähköposteihin ei vastata, tiedot ovat puutteelliset - ja mikä hämmentävintä, koskaan et tiedä mikä sammakko sillä kertaa sieltä myynnin ammattilaisen suusta putkahtaa.. Nämä toki vain omia päällinmäisiä tunteita. Varmasti monella on myös muita kokemuksia mutta olen halunnut kyseenalaistaa toimialaa, jolla on erittäin suuri vaikutus ihmisten suurimpiin raha-asioihin ja tulevaisuuteen, enkä ole aina varma suhtaudutaanko niihin asian vaatimalla huolellisuudella.
Olisiko asunnostani saanut välittäjän kanssa enemmän. Ehkä - ehkä ei. Olisinko päässyt vähemmällä vaivalla. Ehkä - ehkä en. Oman asunnon myynnissä ehkä tärkeintä on, että selvittää mikä on asunnon käypä hinta ja päättää mikä on se neliöhinta, mihin on tyytyväinen. Enemmänkin saa pyytää. Monet pyytävät varmuuden vuoksi huomattavastikin enemmän. Ja varmasti joku tarjoaa huomattavasti vähemmän. Tärkeintä on, että miettii rauhassa ja tekee päätöksen sen perusteella miltä itsestä tuntuu.
Tarvittavat asiakirjat saa isännöitsijältä tilaamalta ja kauppakirjapohjan  netistä. Kun sen katsoo läpi, huomaa ettei ole myöskään mitään syytä maksaa montaa sataa euroa sen kirjoittamisesta kenellekään ulkopuoliselle.
Parasta koko prosessissa on, että omistamansa omaisuuden saa myydä kenelle haluaa. Tuli tavattua myös hahmoja joille ei olisi pystynyt luovuttamaankotinsa avaimia, vaikka asunnon myynnissä kyse onkin kaupanteosta, eikäTykkäämis-kerhon jäsenluettelon kasvattamisesta.
 Itselleni kävi loppujen lopuksi niin, että tapasin asuntoni ostajan teatterin aulassa. Olin samana iltana jo sopimassa kaupoista toisen ostajan kanssa mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen yksityiskohdista. Siinä vaiheessa en ollut valmis tinkimään ja seurassamme ollut ystävän ystävä kiinnostui kodistani.  Seuraavana perjantaina tämä viehättävä nuori nainen tuli tutustumaan myyntikohteeseen. Annoin hänelle kuohuviinilasin käteen ja istutin hänet sohvalle nauttimaan Vallilan lämpimästä ja sympaattisesta tunnelmasta. Vietimme hauskan illan myös muiden kylään saapuneiden ystävien kanssa ja näin kohtasi kysyntä ja tarjonta.
Tämä siis oma kokemukseni kahden huoneen asunto-osakkeen myynnistä Helsingin Vallilasta, syksyllä 2010. Saa nähdä minne päätyy ponnistuslankulta ilmaan pyrähtänyt norppa. Tuleeko yliastuttu, oma ennätys vai yritetäänkö tässä sätkiä ilmassa tyhjän päällä pitkäänkin.

11 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Onnea!

Norppa, Noora kirjoitti...

Kiitos Nora! Tuli tehtyä ja melkeinpä sutjakkaasti sekä omalla tyylilläni. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut siltä anonyymiltä, joka on itsekin sitä mieltä, että oman asunnon myynti on helppoa kuin heinänteko :)!

Norppa, Noora kirjoitti...

Anonyymi, kiitos - oikeassa olit! Nyt voi hyvin ja reippain mielin osallistua ensi kesän heinäntekotalkoisiin!

Ansku kirjoitti...

Norppa putoaa aina jaloilleen, vai miten se meni :)

Norppa, Noora kirjoitti...

No vähintäänkin tulee vaikuttavan näköinen mahaplätsi(kyllä, tarkistin interwebistä, että muillakin murrealueilla käytetään tätä termiä) ja siitä sitten on hyvä lähteä keräilemään itseään. Pääasia on, että niin kauan kuin joku näkee, pidetään ryhti hyvänä ja nilkka hienona - tehdään se vahinkoinventario sitten vasta nurkan takana ja onnutaan sitten kotiin, jos päästään... ;)

Joku kirjoitti...

Tulee hyvä hyppy, niin luotan.

Jussi kirjoitti...

Hyvät sääret ainakin! :)

Norppa, Noora kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! :)
Nyt sitten odotamme peukut pystyssä ensi viikkoa ja jännitämme miten tämän seuraavan loikan kanssa käy.. ;)

Prepe kirjoitti...

Onneksi olkoon! Tosin täytynee olla varovainen, kun seuraavan kerran tarjoat juomaa, ettei tule tehtyä mitään kalliita ostoksia...

Norppa, Noora kirjoitti...

Prepe, höpsis, enhän mä nyt mitään kallista myisi. Sopuhintaan ja Only for You.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...