keskiviikkona, marraskuuta 24, 2010

Elämme jännittäviä aikoja


Syksyn jälkeen kasveihin ja kukkiin liittyvät bloggaukset ovat jääneet säälittävän vähiin. Aiheet ovat olleet tiukassa. Pari viherkasviani ovat kasvaneet, ja pysyneet vihreinä. Se on ollut jännittävintä mitä kasvimaailmassani on tapahtunut.
Mutta nyt ainoat kukalliset ovat päättäneet ryhdistäytyä. Orkidea II on heräämässä näin kaamoksen tullen henkiin. Pitkän mielenosoituskautensa jälkeen näyttää että kukintoja tulisi useampiakin. Eikä yhtään liian myöhään. Voiko olla ankeampaa kasvia kuin orkidea ilman kukkia? Pari tikkua töröttää pystyssä muutaman isomman lehden keskeltä.
Toinen yllätys on ollut Turun läheltä Kauselasta tuodut joulukaktuksen pistokkaat. Nyt näyttäisi, että myös sillä saralla saattaisi olla väriloistoa luvassa. No, eihän tässä nyt jouluunkaan ole ylenpalttisesti aikaa, sikäli mikäli kyseinen kasvi yhtään haluaa olla nimensä veroinen.

3 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Huippua!
Onkohan noilla kasveilla joku radioaaltojärjestelmä, jolla ne kommunikoivat? Meidänkin orkideat ja joulukaktus ovat ihan villinä. Kuvat oletkin jo tsekannut, pitää pian laittaa pian lisää.

hna kirjoitti...

Ja toi Yo!Lukaktus nyt on reipashenkinen, niin siitä sitten pistokas meille, ensi vuoden jouluksi.

Norppa kirjoitti...

Mä mietin Nora samaa, koska yhtäkkiä kummastakin alkaa tunkea kukkaa, ja vielä vähän aikaa sitten näytti pelkkää vihreää. Nyt on sitten hirveä stressi muuton kanssa, että kun kumpikaan ei ole mitenkään innostunut vedosta, niin miten niitä suojaa ja roudailee tuolla melko hyvässä pakkasessa.
Hna, aivan varmasti saat. Tosin siis nämä yksilöt on vasta just tökätty ruukkuunsa, epämääräisen pistokasliottelun jälkeen. Kävi tuuri, että niihin tuli juuri. Koska enhän mä tiennyt miten, tai edes miksi niitä liotellaan vesiastiassa. En vain ehtinyt aikaisemmin istuttamaan niitä. Mutta jos niistä vuoden päästä saa jo pistokasta niin sehän on enemmän kuin hienoa, että Kauselan-perheen kaktus saisi jalansijaa Lohjallakin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...