maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Kipeä kuin kiukutteleva orkidea

Miksi ihminen sairastuu aina väärään aikaan? Toisille se on lomalla, toisille taas kiireimpään työaikaan. Toisille se on massakauden jälkeen treenikauden alussa ja toisille suurina juhlapäivinä(esim. häät, inssiajo, itsenäisyyspäivä ja mahdun taas vanhoihin farkkuihin -päivä).
Mitä tehdään kun ollaan kipeitä? Onko mitään opittu? No tehdään töitä etänä ja odotetaan että seuraavana päivänä herätään kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Kipeänä ei pysty ajattelemaan eikä sen puoleen tekemäänkään mitään. Kaikki tapahtuu hidastettuna. Carmolista Mikki-kupista, vaikka Mikkikin näyttää jotenkin ärsyttävän tekopirteältä, ja tarvitsi napakan realitynapautuksen takaraivoonsa..
Ja ruoka. Kipeänä pitäisi syödä hyvin. Varmaan pitäisi jos se ruoka ilmestyisi eteen taivaasta tipautettuna. Miksei pääkaupunkiseudulla ole kipeyspalvelua, jossa äitiyspakkauksen tapaan olisi pakattuna kaikki tarpeellinen. Soitto vain, ja pakkaus hurautettaisiin lähettiautolla perille!
Iso lautasellinen kuumaa keittoa, pari pakettia buranaa ja coldrexia, suomen kuvalehti, Ananaslightia, pari dvd:tä, vaihto villasukat ja pakkauksen tuova kuski jäisi silittämään päätä viideksitoistamminuutiksi ymmärtäväisesti ja ehkäpä vielä samalla hyräilisi lempeästi metallican nothing else mattersia...

Myös ikään kuin kostoksi samaan pakettiin, toinen orkideani kiukuttelee, eikä suostu yhteistyöhön. Perin ärsyttävää.
Huom! lähes kaikki orkideat lepäävät talvella (poikkeuksena mm. perhoskämmekät (suku Phalaenopsis) ja monet venuksenkengät (suku Paphiopedilum) jolloin niiden kastelussa on oltava hyvin varovainen. Sama pätee myös silloin, kun kasvi on lepoajan jälkeen vasta lähdössä kasvuun tai kasvaa muuten vähän. Etenkin kevättalvella taivaan suuren kasvitieteellisen puutarhan orkideahuoneen portteja (???)kolkuttelevat monet talvella liikakastelun seurauksena juurensa menettäneet orkideat.
Kaikki lopputieto orkideasta täältä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Flunssa on kehosi tapa kertoa, että nyt on syytä hidastaa vauhtia. Flunssaa ei millään kepulikosteilla paranneta, vaan siihen auttaa ainostaa lepo. Buranat ja muut sörsselit on hyvä hyljätä ja laittaa villasukat jalkaan ja silmät kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

mä niiiiiiin ymmärrän sua ;)
resepti:kaikkuviekkuu 24/7
supportii!
Uuteen nousukiitoon vaan, vaikka
oliskin pelikaani turbiinissa:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei kuule kokeileppa seuraavaa: Ricolan yrttitee(mikä tahansa tee käy, ei toki välttämätöntä) hunaja (hätätilassa myös ilman tätäkin pärjää)ja konjakki (välttämätön ainesosa). Lämmintä kuppiin, teetä tms, hieman hunajaa ja konjakkia ja nautitaan. Toisto on kaiken avain ja määrä korvaa laadun. Paljon nestettä ompi nuhaisen nautittava.
Myönnän toki että ei se ehkä flunssaa paranna mutta on ainakin minut auttanut tässä parina iltana unohtamaan flunssaisuuteni. Ja sehän riittää!
Mikä muuten orkidean hoidossa voi mennä pieleen? Eikö se pitänyt laittaa puoleksi tunniksi veteen 2 viikon välein ja thats it, niinku??
Vai eikö....

-Dr. Törmänen-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...