tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Vesinokkaeläimen paluu!


Eläimet ovat aina olleet osa elämääni. Tavalla tai toisella.. Lajiesittelyssä: vesinokkaeläin
Vesinokkaeläin, eli tuttavallisesti Nokkis mutti luokseni Pasilaan Stockmannilta ja toinen Raisiosta.
Yhtenä määreenä: " kun tää on niinku saman näkönen kuin sä". "Niin..."

Nokkis on siis nisäkäs, vaikkei se synnytäkään eläviä poikasia vaan nokkasiilien tavoin munii, ja poikasten kuoriuduttua emo imettää niitä. (hei mitä opittiin biologian tunnilla--nisäkäs ei muni--paitsi siis munii sittenkin)

Lisääntyminen(aina tärkeää):
Vesinokkaeläimet parittelevat tiettävästi (öö..miten vaikee se on ollut todeta varmaksi??) vedessä. Ensin naaras lähestyy koirasta(yllätys..), sitten koiras lähtee ajamaan naarasta takaa ja tarttuu sen häntään, sen jälkeen naaras munii jopa kolme pehmeää munaa(eiks tosta selityksestä jäänyt uupumaan joku osio?). Naaras munii kerrallaan pari munaa, joita se hautoo 7–10 vrk. Noin kymmenessä päivässä poikaset kuoriutuvat ja ryömivät emon luo ja alkavat nuolla maitoa emon vatsalta.


Vesinokkaeläin urokselle ei kande alkaa koska:
Koiraiden(huom!) takajaloissa on myrkkyrauhasiin yhteydessä olevat terävät kannukset. Pistos ei ole ihmisille tappava, mutta turvotus voi kestää kuukausia. Myrkky on tappavaa koirille ja muille pienemmille kotieläimille. Naaras, kuten elämässä muutenkin, on siis täysin vaaraton.

hei tää artikkeli on lyhyt, käykää lukemassa nopeesti, avaa Platypuksen ihan eri tavalla ;)

http://www.helsinki.fi/~pjojala/Platypus.html
"Eräs ennakkoluuloton (MIES)tutkija ruiskutti - mitä ilmeisimmin vaimoltansa salassa - pienen määrän platypuksen myrkkyä käsivarteensa ja valitti jonkin ajan kuluttua sietämätöntä kipua. "

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

JEEE!! Tää on parempaa kuin käydä Korkeasaaressa (missä tulee aina vähän paha mieli, kun kaikilla eläimillä on niiiiin vähän tilaa ja koko Korkeasaari pitäisi supistaa vain... Ahman käyttöön ja muille etsiä joku muu koti, missä tilaa olisi ja luontainen ympäristö. Ehkä myös ahmalle. Sinne voisi jäädä asumaan... Puutarhuri perheineen ja perhosia)!!

Voi itse ophjastaa mielikuvituksensa ja katsella netissä nokkaeläimestä(kin) kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavana lajiesittelyssä tanskalainen kattolampun ympäri lentävä lehmä?

Norppa kirjoitti...

Ehkäpä jopa keräännytään kattolampun ympärille ihastelemaan sitä..?

Anonyymi kirjoitti...

Kutsua odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mäpä oonkin nähnyt oikeesti vesinokkaeläimen! Siis elävänä.

Anonyymi kirjoitti...

No Norppa, poroa odotellaan...

Anonyymi kirjoitti...

"Karhu ja vesinokkaeläin

Olipa kerran kaukaisessa metsässä karhu ja vesinokkaeläin. He olivat ylimmät ystävät. Eräänä päivänä heille tuli riita kolmesta omenasta.

"Koska minä olen isompi kuin sinä, niin minä saan kaksi omenaa ja sinä yhden", karhu sanoi. "Aivan epäreilua. Minä olen pienempi, joten tarvitsen enemmän ravintoa", vesinokkaeläin vastasi."Minä keksin. Pidetään kisat. Molemmat määräävät kaksi kilpailua. Se, kumpi tekee paremmat suoritukset, saa kaksi omenaa. Häviäjä yhden." "Hyvä idea. Aloitetaan heti."

Ja niin kisat alkoivat. Vesinokkaeläin määräsi yhdeksi lajiksi uinnin. Hän voitti sen tietenkin ylivoimaisesti. Karhu määräsi seuraavaksi lajiksi painonnoston. Karhu tietenkin voitti sen lajin. Karhu ja vesinokkaeläin eivät tienneet mitä tehdä. Sitten paikalle tuli tuli viisas orava. Viisas orava neuvoi jakamaan omenan. Niin karhu ja vesinokkaeläin tekivätkin. Ja niin he elivät elämänsä loppuun asti. Tarinan opetus on, että älä tee kaikkea vaikeamman kautta."

Milloin tulee lisää eläinesittelyjä?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...