torstaina, heinäkuuta 11, 2013

Kultainen kiuas

Eilen oli taas hankalaa. Katsoa uutisia. Vihtavuorta vyörytettiin hiitaaastiii mutta tasaisen tappavasti. En tiedä miten se saadaankin näyttämään niin ei dynaamiselta ja koti-TV:mäiseltä. Pääasia ihmisten kannalta kuitenkin, ettei mitään räjähtänyt.
Vilkaisin myös muita uutisia - ja kappas, Narvia on valmistanut kullatun kiukaan. Kyllä. Kullatun kiukaan. Oli pakko jo etsiä kuvakin siitä. Kivet eivät sentään ole kultaa, "vain" kiukaan kehykset.
Mitä saunassa, jossa on kullattu kiuas, on kiukaan ympärillä? Kullattu kiulu? Kullattu suihku? Entä pukuhuoneessa ja pihalla? Kullattu kukkaamppeli? Kullattu autotallin ovi? Kullattu postilaatikko? Kullattu koira? Hesarissa postilaatikossa on kullatut otsikot..
Suomalaisessa saunassa - kullattu kiuas. Huomaan tulleeni vanhaksi. Sitähän tämä on. Ei meinaa ymmärrys riittää. Kysyn miksi, vaikka tiedän sen olevan turhaa. Miksi naisilla on kymmeniä korkokenkiä kaapissa, miksi moottoritie on täynnä ylihintaisia metsämaastureita, miksi lasillisesta juomaa maksetaan 24 euroa terassilla, miksi...Siksi.

5 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Sarkasmitta olen sitä mieltä, että kultainen suihku on osa tätä statussymbolien jatkumoa.

Kannattaisi varmaan kokeilla hetki istua kullatuilla lauteilla, keillä hinku on.

Olishan se ollut komia pamaus (ilmankin kuolonuhreja), mutta mitäpä sekään olisi hyövännyt.

Norppa kirjoitti...

Totta. Ja asioillehan pitäisi nauraa, ei niitä pitäisi ottaa niin vakavasti. On vakavampiakin asioita kuin kultainen kiuas asuntomessualueella.
Sitä ihminen nukkuisi yönsä varmasti paljon huonommin, jos tietäisi kuinka paljon läheltä piti tilanteita ympärillä yleensäkin tapahtuu, ilman etteivät ne koskaan edes päädy iltauutisiin.

Joku kirjoitti...

Meillä on, mitä kutsun "teräsmiestaipumuksiksi". Haluamme olla Teräsmiehiä: pelastaa 50 metrin päässä olevan lapsen auton alta, pysäyttää junan paljain käsin, estää linja-auton törmäyksen. Sitten kuljemme maailmalla niskamme jännittyneinä stressaten itseämme ihan raa'an fyysisesti asioilla, joille emme voi voida mitään. Henkisesti voi tehdä saman.

Pystymme paljoon, mutta ihan kaikkeen emme sentään veny. ;-)

Refleksit on hyvä pitää matkassa ja ennakoida, sekä olla henkisesti hereillä maailmassa, sen sijaan, että kulkee itse kuluttamaansa uraa laput silmillä, mutta hyvä on, jos ei riko itseään tai muita murehtimalla mahdottomia.

Norppa kirjoitti...

Joku, olet niin Mainio ja Paras.

Joku kirjoitti...

Muu...ohhoh...ulla on hetkeni. Tänään on hyvä hetki, tänään olen ihmisten inspiroima.

(Voisitkohan ehkä kertoa tuon jotenkin vaikka koko maailmalle? ;-)

Kiitos.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...