tiistaina, heinäkuuta 09, 2013

Tuli maalattua

Hyvät vai huonot uutiset ensin? No hyvät uutiset, että parikymmentä metriä aitaa sai maalia pintaansa. Huonot uutiset; ensimmäinen kerros maalia on sisämaalia.
Voi elämän kevät  - tai tässä vaiheessa kai pitäisi sanoa - kesä - tuli sitten se päivä, että osui vapaita tunteja ja tarpeeksi pitkä vedetön jakso samaan hetkeen. Pensselit sannasta ja työn touhuun. Aika hyvä tuli. Vaaleampikin harmaa olisi voinut olla mutta "eipä sitten heti näy kaikki pienet kuraläiskät  yms."
 Ensimmäinen maalipönikkä riitti juuri ja juuri yhteen kerrokseen, joten maalikauppaan ostamaan lisää. Siinä sitten kävikin ilmi, että vuosi sitten hankkimani olikin s i s ä m a a l i a.  Niille, jotka eivät ole maaleihin perehtyneet kerrottakoon, että harmillista tässä on se, että sisämaalia ei ole tarkoitettu niin koviin olosuhteisiin mitä meillä suomen ulkotalvessa on - ja on todennäköistä, että maali kuoriutuu aidasta talven jälkeen. Jei..
No. Yhdeksän litraa maalia oli jo aidassa ja useampi hikinen työtunti takana. Piti päättää, vetääkö samaa maalia toinen kerros, vai esim. ulkomaalia päälle. Soitto Tikkurilan maalilinjalle ja RTV:stä pönikkä ulkomaalia. Sävytyksen sain kaupan päälle tunarialennuksena kun kerroin heille käyneestä kämmistä. Mikään ei harmita niin paljoa kuin turha työ.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Voi eiih. Toivottavasti maali pysyy aidassa talvenkin, ettei ole ensi kesänä taas sama urakka edessä.

Norppa kirjoitti...

Ei voi tulla. Sitten tulee uusi aita. Nimittäin sen verran aikaa tuohon menee aikaa. Kuuden hengen porukalla tuon tekisi "parissa tunnissa" mutta vähemmillä käsillä siinä vaan kestää ja kestää.. Ja kyllähän pariin maalipönikkäänkin saa jo euroja uppoamaan mutta ei tuota joka kesä kyllä viitsisi tehdä. Moka mikä moka. Pidetään peukkuja! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...