tiistaina, heinäkuuta 02, 2013

Snowden - tule meille

Mietin aamukahvia juodessani, että yläkerrassa olisi kyllä tilaa Snowdenille ja hänen perheelleen tulla vaikka vähän pidemmäksi aikaa kyläilemään. Puoli vuotta sitten tuli nelijalkainen "vaihto-oppilas" joka näyttää kotiutuneen ällistyttävänkin hyvin, niin kyllähän sitä saman katon alle menisi myös yksi maailmankarkulainenkin.
Edward Snowdenin tilanteesta ei voi olla kateellinen. Jos Yhdysvaltain presidentti on lähettänyt viestiä muille maille "ettei olisi oikein kiva, jos sille Snowdenille turvapaikan annatte", niin ei niitä tarjokkaita ole silloin pilvin pimein. Putin nyt luonnollisesti on sanonut, että heillehän aina mahtuu mutta ajatteliko Edward Snowden elää loppuelämänsä venäjällä vai haikaileeko hän
Kaikkea ei sentään jenkeiltäkään hyväksytä. Nyt ollaan pahoitettu mieli kun ovat jääneet kiinni eu-virastojen vakoilusta. Stubbkin joutui kommentoimaan, ettei kaveria ole ollut yleensä tapana vakoilla.
Kiinni on jääty ja selvityksiä pyydetään. Selitysten mentyä joten kuten läpi, maailman kauppaneuvottelut jatkuvat. Snowdenin arki vain ei enää jatku. Hän tulee aina olemaan se, joka paljasti Yhdysvaltojen nettiurkinnan laajuuden - ja maksaa siitä kovan hinnan.
Snowdenin toivottaminen tervetulleeksi omaan kotiin, osoittaa naivia pelastamisen halua. Pieni poika pulassa ja isot jahtaavat. Totta kai sitä haluaa pelastaa pienemmän pulasta. "Mutta mitä siitä sitten tulisi, jos kaikki rikkoisivat sääntöjä?" -> Olen aina inhonnut tuota perustelua. Se on täysin turha. Koska kaikki eivät tee niin, eivätkä kaikki ole samassa tilanteessa ja eikä kaikkia ihmisiä tulla laittamaan samaan tilanteeseen - niin mitä väliä tuolla kysymyksellä on. Maailma ei ole muuttunut koskaan paremmaksi sääntöjä noudattamalla - sen sijaan niiden kyseenalaistajat ovat saaneet paljonkin hyvää aikaiseksi. 

1 kommentti:

Joku kirjoitti...

Meillekin mahtuu. Voin kutsua myös Obaman, jotta voimme keskustella asiasta sivistyneesti kolmen kesken.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...