keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Toimistokoiria

Meillä on toimistolla koiria. Monikossa. On venhäterrieriä, borderterrieriä, espanjanvesikoiraa, kultaistanoutajaa ja novascotiannoutajaa. Löytyy eriroutuisia, eri-ikäisiä ja eri sukupuolta.
Miten töissä voi olla koiria? No siten, että koirat ovat sen luonteisia, että ne voivat olla yhteisissä tiloissa keskellä työpäivää. Se vaatii myös sen ettei toimistossa ole allergikkoja ja sen että paikan kulttuuri ei ole tiukkapipoinen.
Koiran ottaminen toimistolle voi olla omistajalle, sekä koiralle, iso arjen helpotus. En tiedä miten meidän vaihto-oppilaallemme olisi käynyt, jos en voisi välillä ottaa sitä mukaan töihin. Pari päivää kotona viikosta koira pärjää vallan mainiosti mutta en osaisi ajatella, että pitäisin sosiaalista yksilöä, joka ikinen päivä kotona tyhjässä talossa odottamassa, että ihminen palaa kotiin.
Eläimen läsnäolo tuntuu vaikuttavan myös ympäristöön. Pienellä tassuttele voi kummasti nostaa ilmapiiriä, ja joskus huomaan, että koiraa tullaan silittämään, koska ollaan väsyneitä ja halutaan pitää pieni tauko. Eläimen kanssa ei tarvitse keskustella, silittely riittää.
Asiakkaita koirat ovat tuntuneet myös ilahduttavan, tosin ne harvoin ovat asiakastiloissa mutta lasineukkarin takana ohimennen häntää heiluttava tarkastaja on saanut ihastuneita huudahduksia aikaan. 
Ylhäällä kuvassa oleva Nala on uusimpia tulokkaita. Epäilen kyllä, ettei Nalakaan saa kauaa noista koiranpäivistä nauttia. Neiti kasvaa vauhdilla ja päiväunipaikaksi tullaan tarjoamaan lattiaa. Kolleegan työpöydän ohi ei kuitenkaan voinut kävellä ohi hymyilemättä. 3 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Oii mikä kuva. Tai siis tilanne. Tai siis asia.

Norppa kirjoitti...

Eikö?!
Ja kysehän on tällä kertaa "vain koirista" mutta samalla lailla voisi toimia minkä tahansa muun asian kanssa. Voisiko isolla toimistolla olla oma läksyjentekohuone isoille koululaisille tai voisiko automaattisesti jokainen pelkkää tietokonetyötä tekevä tehdä pari päivää etänä - tai mitä tahansa, joka lisäisi työntekijän arjen ja työn sovittamista yhteen, lisäisi viihtyvyyttä ja sitouttaisi tekijöitä; mitä kautta myös työn tuottavuus lisääntyisi.

Marleena kirjoitti...

Pahoittelen etten pyytänyt etukäteen, mutta lainasin tekstiäsi ja kirjoitin sen pohjalta hieman omia ajatuksiani blogiini.

http://terrierinpuolikas.blogspot.fi/2013/11/milloin-siirsimme-vastuumme-koiralle.html

Minusta on äärimmäisen hienoa, että työpaikkasi sallivat koirat, ja että kaikki sujuu ongelmitta(ainakin sellaisen kuvan sain). Koirillekin se varmasti tekee vain hyvää.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...