perjantaina, heinäkuuta 12, 2013

Normaali on hyvä

Ilmaa haistellessa tuntuu, kuin tuulen mukana olisi nousemassa "normaali voi ollakin ihan hyväksi"-trendi. Muutama ulkonäkö/fitness/terveys-bloggaaja on jo kirjoittanut siitä, miten koko elämän ei pidäkään pyöriä ruokakuurien ympärillä ja miten pelkkien taulukkojen tuijottaminen voikin olla ahdistavaa ja elämänlaatua heikentävää. Kahdeksan eri jauhosekoitssmoothien sijaan voikin aamulla syödä puuroa ja ehdottoman "ei voita-eikä sokeria-eikä hiilareita-eikä vaaleita jauhoja-eikä ainakaan kahvia" -kuurin sijaan voi tavallista perusruokaa kuulemma syödä kohtuullisesti - ja ihminen saattaa silti voida hyvin ja olla: terve.
Olenkin joskus ihmetellyt, että jos lopettaa leivän syömisen ja laihtuu kahdeksan kiloa, niin kuinka paljon sitä leipää oikein syö? Tai että tarvitaanko siihen sykemittaria, että ymmärtää kuntonsa nousevan, jos liikumattomuuden sijaan aloittaa säännöllisen ja kohtuullisen liikkumisen.
Muutokset terveellisempään suuntaan ovat aina kaikille hyväksi ja superpisteet kaikille, jotka hoitavat itseään ja terveyttään. Aina se vain tarvitse uusinta häkkyräväkkyrää tai maailmalla paljon suosiota saanutta litkuvalmistetta vaan olo voi parantua jo kävelemällä enemmän ja juomalla vettä.

3 kommenttia:

Reeta kirjoitti...

Samanlaisia ajatuksia ollut... Projekteista eroon ja elämään tervettä elämää joka päivä - ilman jotain diettiä tai projektia.

Norppa kirjoitti...

Ja jos ei mene yli kummallakaan puolella, ei siinä laiskottelussa, eikä siinä superpyristelyssä, niin keskiarvo elämälle on kuitenkin varmasti plussan puolella :)

Nora kirjoitti...

Tykkään, vaikka itsellä kallisteleekin välillä puolelta toiselle, enemmän kyllä toiselle. Ero onkin ehkä siinä, että en halua olla keskiverto, vaan jopa kilpailla ja voittaa...
Oppimista olisi kyllä tuossa tasapainottamisessa ja nauttimisessa.

Ihanaa kesää kaunisniminen! Meni nimpparitkin ihan ohi suun, kun oli vähän muuta juhlaa, päivä valittu ihan vain nimen perusteella. <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...