torstaina, syyskuuta 03, 2009

Audi, nainen, mies, puutarha

Aiheesta on jo sanottu paljon, joten vain muutama rivi. Sain siis tiistaina entiseltä työkaveriltani Pöhköltä meilin missä käskettiin aamun herätykseksi lukea Esa Kiesin haastattelu. Kuuliaisesti avasin Hesarin taloussivut, ja muistinkin jo kerran nähneeni kyseisen jutun. Kuuluin niihin huolellisesti valittuihin ammattilaisiin, jolle julkaisu oli lähetetty. Se vain oli nopeasti lentänyt paperinkeräykseen huolimattoman selailun jälkeen mutta nyt interweb tarjosi mahdollisuuden paikkaukseen.
Haastattelu oli täyttä kamaa alusta loppuun saakka. En voinut uskoa silmiäni, että omaa brändiään edustava myyntijohtaja lyttää toista sukupuolta ihan paperilla painettuna. Samoja kommenttejahan ovat kaikki keskustelupalstat täynnä, silloin niitä vain esitetään yksityisenä, ja valitettavan usein nimettöminä mielipiteinä.
Tämän kaiken keskellä jäin miettimään Anna-lehden roolia jupakassa. Mitä siellä on mietitty juttua tehdessä? "Ajateltiin tehdä pienen porukan hauska juttu". Olin kohderyhmässä, ja hauskuus jäi hämäräksi. Itseasiassa jäi epäselväksi mitä koko jutulla, sekä koko markkinointijulkaisulla haettiin. Myöhemmin päätoimittaja on selittänyt avanneensa tärkeän yhteiskunnallisen keskustelun. No miksi se ensin oli vitsi? Ilmoitusmyyjillä on varmasti ollut hauska viikko..
Mutta. Toiseen julkaisuun. Sukupuolirooleja yleisetetään joka paikassa. Luin tässä eräänä iltana Jokanaisen puutarhakirjaa(Rea Peltola&Vesa Koivu*Wsoy*2006). Nimensä mukaisesti se on suunnattu naisille. Heille kirja kertoo miehestä seuraavaa:
" Miehet ovat keskimäärin vahvempia kuin naiset, joten miestä voi pyytää siirtämään painavia taakkoja, kuten multa- ja kallisäkkejä. Miehet ovat usein myös innokkaita käyttämään lihasvoimaan ponnisteluun ja hikiseen urakointiin, kuten kaivamiseen ja lapiointiin. Kiitos ja ihailu voivat innostaa miehen kerrassaan hämmästyttäviin suorituksiin. "

Eipä siinä sitten muuta kuin mies puutarhaan kiveä pyörittämään!
Onpa tämä hassu maailma. Naiset korkkaroivat ja miehet näyttävät lihaksiaan. Ei ihme että tämä yhteiskunta on siinä kunnossa kuin on.

1 kommentti:

Miika kirjoitti...

Onko sovinistien uusi kokoontumispaikka auditorio?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...