tiistaina, lokakuuta 13, 2009

Ottaisin metrin kangasta - tai puoli kiloa

En kovinkaan usein käy kangaskaupassa. Jos käyn, niin todennäköisemmin seuralaisena. Tänään olin asiakas. Haparoiva, mutta onnekas asiakas.
Tavoitteena oli löytää 2x3 metriä huonekalukangasta. Mielummin melko nopeasti ja järkevällä euromäärällä.
Kangastarve ei ollut äkillinen. Vintillä on ollut varmaankin kolmisen vuotta parempia päiviä odottaneet nojatuolit. En ole aivan varma tulevatko ne ikinä näkemään niitä parempia päiviä, mutta se on todennäköisempää kun niissä on kangas päällä. Tulevatpa ne sitten sisään kotiini, tai lähtevät vaikka muille maille vierahille, niin on aika vihdoin tehdä niille jotain.
Mielityn vinkistä löysin tieni Yliopistonkadun Eurokankaaseen, ja vielä tarkemmin alelaarille. Tämä olikin huippuneuvo sillä kun muut kankaat olivat keskimäärin 18 euroa metri, tämä kangas oli 18 e/kilo. Hyvällä tuurilla sattui löytymään kaksi riittävän kokoista palaa, ja loppuhinnaksi kankaalle tuli 20 euroa/tuoli. Enkä ihmettelisi vaikka ylijäämästä tulisi yksi tyynynpäällinen. (kuullostaa melkein marttamaiselta!)
Kävin kysymässä pelastustyötä myös naapurissa olevasta verhoiluliikkeestä. Kaunis, mutta liian kallis idea kierrättäjälle. Ystävällinen palvelu, kauniita kankaita sekä taivaallinen hinta. On järjetöntä maksaa vanhan tavaran henkiin herättämisestä yli kahtasataa, kun tavoitteena on itsekin pysyä hengissä. Soittamalla edullisemmalle ompelijalle ja penkomalla kangas alelaarista, hinta tippui neljännekseen. Uskomatonta.
Nyt vielä kun tietäisi kuinka päin kangas tulee, ja onko mukaan ostettu lanka sitä oikeaa mutta eihän Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä. (vaan 900 vuotta)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...