keskiviikkona, lokakuuta 21, 2009

Värillä on väliä


Jääkaappi on valkoinen, ja tv on musta. Näinhän se on. No, nykyään joka viidennellä taitaa olla jo jääkaapin värinä myös teräs, ja TV:täkin saa välillä eksoottisen harmaana.
Sattuneista syistä vuoden vaihteessa olin jo hetken aika taulu-tv:n katsoja. Mutta sekoitin pakan, ja olen jälleen vanhan harmaan putkitelevisioni seuraaja.
Olen vähitellen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että k taulumallinen televisio vie noin puoli metriä vähemmän tilaa. Pienessä asunnossa se on paljon. Mutta kun sitten aloin katsoa vaihtoehtoja, niin hämmästyin. En voi käsittää että valkoinen, pienempi televisio, maksaa enemmän kuin isompi musta. Isommathan yleensä ovat kalliimpia, eikä valkoinen ole edes mikään erikoisväri. Ainahan kodinkoneet ovat olleet tylsän valkoisia, miksi tv olisi poikkeus? Enkä myöskään ymmärrä, että tv:n tuumakoon pitää olla yksioikoisesti 32" tai suurempi. Pienempi vaihtoehto yleensä on 19", mikä onkin hyvä keittiöön mutta kun katselijoita asuu myös keittiöitä suuremmissa mutta omakotitalojen olohuoneita pienemmissä huoneissa. (kyllä 26" voisi olla aivan passeli tv:n koko)
No siksi koska niitä valmistetaan vähemmän ja siksi myös myydään vähemmän. Tosin valkoiset ovat myös kuulemma useammin kaupasta loppu. Kauppaopiston käyneen päähän ei meinaa mahtua. Miten kallista voi olla tehdä enemmän valkoisia tv-kuoria, ja sen jälkeen myös myydä niitä enemmän?

2 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Kyllä, valkoinen on uusi erikoisväri ;o)

Törmäsin samaan kun ostin wc-pönttöön irrallista kantta; musta, jota itse pitäisin "erikoisvärinä", oli halvempi kuin valkoinen "peruskansi".

Aina ei voi ymmärtää, ei edes joka kerta...

Norppa, Noora kirjoitti...

Ainoastaan jääkaapin saat ehkä edullisemmin luksus-valkoisena.. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...