keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Ei muuten käy.

No niin. Tiedättehän sanonnan "se kellä onni on, se onnen kätkeköön". Älytön sanonta sinänsä, miten iloita ihmisten kanssa, jos aina hyvien asioiden kohdalle osuessa pitää vetää vetoketjua suun eteen ja laittaa naamaa näkkärille.
En voi silti olla miettimättä, että onko tämä nyt joku henkilökohtainen rangaistus, kun luin Hesarista, että Vallilan kirjasto on lakkauttamisuhan alla. Olenhan usein hehkuttanut miten hienoa on, kun on kirjasto lähellä ja miten hyvää palvelua kirjastosta muutenkin saa. Olen myös ihastellut kirjastolaitostamme kokonaisuutena ja ollut siitä myös ylpeä sekä onnellinen.
Nyt sitten tuli ilmoitus, että Vallilan lähikirjaston lakkauttamista suunnitellaan. Alueelta vietiin jo nuorisotalo. Sitäpaitsi, kaunis, arkkitehti Juha Leiviskän suunnittelema kirjasto juuri uudistettiin viime vuonna.
En ole tuohtunut pelkästään oman kirjastoni mahdollisesta menettämisestä, olen huolissani myös neljästä muusta. Lähellä oleva kirjasto palvelee niin monenlaisia tarpeita. Tasa-arvoisesti. Kirjastoon ei tarvita lukukausimaksuja, ei varusteita, eikä siellä huudeta vttuprkttä -vastapuolen kannustajille. Harvassa paikassa yhteiskunnassa voi viettää aikaa itsekseen muiden kanssa. Päinvastoin kun jossakin muussa harrastuksessa, kirjastossa henkinen pääoma voi kasvaa - ei huveta.
Samaan aikaan jatkuu vuosia kestänyt vääntö keskustakirjastosta, jonka kustannukset ovat kymmeniä miljoonia euroja. Keskustan pitää toki olla vetovoimainen ja viihtyisä, mutta asunalueiden on mentävä monumenttipatsastelun edelle.
Tässä vain menee yksi raja. Olen valmis menemään banderollini kanssa eduskuntatalon portaille. Tai minkä tahansa rakennuksen portaille. Minä haluan, että verorahoilla ylläpidetään pieniä lähikirjastoja.
Viekää eläkkeeni mutta kirjastoani ette vie.
lisää Vallilan kirjastosta ja kuvat täältä

3 kommenttia:

Prepe kirjoitti...

Alueelta vietiin jo nuorisotalo...No eiks se Sörnäisten metroasema ole reilun kilsan päässä? Siellä on paljon entisiäkin nuoria joten sekaan vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän kyseessä ole "sanonta" vaan osa Eino Leinon runosta. Miten runo voi olla typerä? Siis erikseen, koska runot lähtökohtaisesti ovat typeriä.

Norppa, Noora kirjoitti...

Yleistykset ovat aina niin mahtavia. "Runot ovat typeriä".
Samaa linjaa kuin: "Ruoka on pahaa", "Musiikki on huonoa", "Urheilu on lapsellista" tai että "Interwebissä kirjoittavien älykkyysosamäärä on keskivertoa alhaisempi".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...