lauantaina, maaliskuuta 13, 2010

Kaikkien unien maailma

Olen  taas muutaman viikon nähnyt jokseenkin harmaan sävyisiä unia. Ne eivät ole painajaisia mutta melko tiiviitä ja hieman ahtaita. Viime yönä jälleen kerran . Ehkä unet ovat kestäneet vain sekunteja, ehkä useampia minuutteja mutta herätessä väsyttää. Tavaratalo, viranomaisia, portugalilainen juovuksissa oleva tallinomistaja, ystäviä, kiire, tyhjiä huoneita, vääriä paikkoja, oikeita paikkoja ja nopeita vaihtoja...
Herätessaä unen ja valveilla olon tilassa käy läpi ihmisiä ja tunteita, joita on unessa on nähnyt. Tunteet ovat hyvin todellisia, ja usein yrittää myös saada  langan päästä mistä joku uni on syntynyt. Joskus joku päivän aikana tapahtunut viittaa uneen(tv-sarja, ystävän koira, tehty liike jumppatunilla, sanottu lause tai nähty kuva) ja joskus taas pitää vain huohahtaen päästää unen käsittämättömyydestä irti ja toivoa seesteisempää yötä seuraavalle. Esim. exälle soittaminen ei ole suosikkiuniani, koska aamulla herätessä kylmään hikeen on pakko tarkistaa etten unissa kävelyn lisäksi ole alkanut soittaa unissa puheluita.
Viime yönä näin unta kaikesta mahdollisesta. Ystävistä joista moni piipahti samassa kohtauksessa, yksi tuli hakemaan laukkua evakkopaikastani, yksi oli tullut naama totisena Thaimaasta ja muuttanut naapuriin. Samaan aikaan suojatiellä laukkasi poliisihevonen, jonka kouluratsastustyyppistä etenemistä ihailin jne.
Viime yönä näin unta myös menetetystä ystävästä. Näin on käynyt aiemminkin. Uni voi antaa mahdollisuuden tavata joku joka muuten on tavoittamattomissa - aamulla se jopa tuntuu lohdulliselta. Unessa olimme egyptiläisellä risteilijällä illallispöydässä, ja hän tyypilliseen tapaan piti showta yllä. Muistan unessa hymyilleeni, että tuollainen hän oli, ja siinä ymmärtäneeni että olen vain katsomassa tätä tapahtumaa jotenkin sivussa, enkä enää voi ottaa kontaktia häneen. Uni antoi kuitenkin mahdollisuuden hetkeksi viivähtää hänen ympärillään aina olleesta karismasssa ja lämmössä.
Aiemminkin aiheesta  näillä sivuilla.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...