lauantaina, maaliskuuta 06, 2010

Luomua, reilunkaupan lahjakassi ja hedelmien muovipussit

En muista koska viimeksi olisin sopinut treffit Stokkan kellon alle..varmasti viime kerrasta on vuosia. Nyt tapahtui sekin ihme kun piti lähteä tarkastamaan Stockmannin ruokaosaston luomutarjonta Paun ja Anderssin kanssa, kun se kerran on ollut niin sanotusti tapetilla.
Luomutarjonnan lisääminen on hieno juttu. Putiikki kuitenkin edustaa "laadukkaampaa kauppaa" ja keskustan ruokatavarataloa, jonka valikoiman pitäisi olla ajan tasalla. Arvojen ja laadunhan pitää näkyä myös ruuan tuotannossa, ja niitä puhtaampi ja turvallisempi ruoka edustaa.
Itse "Herkku" ei vielä ihastuttanut ensimmäisellä kerralla. Ryysis oli kammottava ja ihmisiä pyöri hyrränä ympäriinsä. Suomalaiseen tapaan ajettiin kärryillä päin kuin jääkiekkokaukalossa. Ilmassa oli ruotsinlaiva-meininkiä. Ruokaansa perjantai-iltapäiväläl metsästävä kuluttaja on armoton.
Plussat toki Stokkalle siitä, että henkilökuntaa oli lisätty huomattavasti. Kassoilta pääsi läpi hujauksessa ja myös nuoria kauppa-apulaisia päivysti kaupan käytävillä. Tosin aivan parasta oli kun törmäsimme naapuruston Judeen ja Mikkoon. He olivat tulleet hakemaan polentaa ja kysyessään sitä nuorelta kauppa-apulaiselta, vastaus oli: "Ai onko se joku hedelmä?". Mikko huomasi myös ostoskorissani olevat kaksi hedelmämuovipussia. Toinen oli luomumandariineille ja toinen tomaateille. Paperisia ei ollut missään, enkä ole vielä löytänyt käyttöön hedelmille tarkoitettuja verkkokasseja. Yritin puolustella, että laukussani oli toki kaksi kangaskassia, joista toinen oli vielä juuri Paulta lahjaksi saatu Reilun Kaupan kassi. Huoh, parempien tapojen polku on kivinen. (Anderssille tiedoksi, että tätä laskuvarjokassin saa myös täältä)
Kerrankin muuten muistin kirjoittaa kehut ja lähettää kiitospalautetta Stockmannille luomutarjonnan lisäämisestä. Saattahan olla ettei heidän hedelmäosastonsa hoitaja välttämättä lue tätä blogia..
Kattavampaa tuote-esittelyä Uuden Mustan -sivulla.

 ps. samaan aikaan kun toiset yrittävät vähentää muovin käyttöä, sitä ihannoidaan toisaalla.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ai miksei lukisi?
Ainakin pitäisi! :)

Norppa, Noora kirjoitti...

No ehkä pitäisi, koska täälläkin on sivuttu asiakaspalautteeseen vastaamista.. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...