keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

Jotain kauniimpaa


Koskapa olen hieman kärkkäästi viime aikoina kommentoinut niin sanottua katu"taidetta" niin laitetaanpa tässä vastapainoksi, jotain mikämiellyttää minua, niin ei aina tarvitse lukea pelkkää valittamista.
Aina toisinaan katseeni on osunut esim. Museokadulla hienoihin sähkökaappeihin kiinnitettyihin taideteoksiin. Ne ovat säväyttäneet ja ilahduttaneet. Hienoa, että meillä satsataan myös visuaalisuuteen. Teosten ja idean soisi levittäytyvän ympäri suomen. Ei tätä ihanuutta täälläkään joka kulman takaa hypi silmille. Sähkönjakokaappien taiteesta saa nauttia vain muutamalla kadulla; Eerikinkadun katugalleriassa esittäytyvät valokuvat, Fleminginkadulla piirrostyöt ja Museokadulla taidegrafiikka.

Koko hankkeesta Helsingin Energialle täydet pisteet, hienoa!

Myös Turkusessa koristeltu sähkökaappeja.

5 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Juu, totta! Näitä on tosi nättejä, nätempejä kuin tämäkin. Ai laik.

Norppa kirjoitti...

Kyllä, kyllä. Vaihtoehtoinahan on piirroksia, taidegrafiikkaa ja valokuvateoksia. Taide mahdollistaa parhaalla mahdollisella tavalla makuasioista keskustelemisen, myös teknistä suoritusta voi arvioida - töhrimisessä ei voi arvioida muuta kuin hintaa - puhdistuskustannusten.
Lisää näitä. Miksei niitä voisi sponsata joku muukin? Mun puolesta esim. Sonera tai Finnair voisi stadionin nimeämisen sijaan vaikka vuokrata Helsingin kaupungilta alikulkutunneleita ja palkata muutaman kerran vuodessa alan taiteilijat tekemään luvan kanssa niihin oikeasti jotain viestivääkin taidetta.

kuisma kirjoitti...

joo o kyllä tuon tasoisia taideteoksia katsoo paljon mielummin kuin maalin valumia tikkukirjaimia.. Noita lisää.

Miika kirjoitti...

Ja sitten kun saadaan perusasiat kuntoon, niin voidaan viedä koko homma toiselle tasolle ja hommata taiteilijoita nikkaroimaan tällaisia -> http://naldzgraphics.net/inspirations/a-showcase-of-breathtaking-3d-street-art-paintings/

Hanna Kopra kirjoitti...

Joo! Mutta vain iloisista aiheista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...