sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Suuri kurpitsa - ja vähän pienempi

Mieluiten sitä kertoisi toinen toistaan uskomattomampia menestystarinoita itsestään mutta koska toivoisin myös muutavan lukijan pysyvän täällä, tyydyn viihdyttämään teitä ajoittaisilla arkielämän "ei niin menestyksekkäillä tapahtumilla".
Olen ollut lyömättä typeriä vetoja jo pitkään mutta aina jotain pientä puuhaa pitää järjestää. Tällä kertaa päädyin järjestämään leikkimielisen "Kurpitsan kasvatus -kilpailun". Sinänsä oiva valinta, koska en tiennyt kurpitsoista, tai niiden kasvattamisesta, hölkäsen pöläystä.
Istutin alkukesän huumassa kurpitsan siemeniä ja kasvatin niistä muutaman taimen. Tästä intoutuneena lahjoitin yhden isoäiti-norpalle, toisen isäpuoli-norpalle ja kolmannen pidin itselläni.
Ohessa lopputulos kuvallisesti. Tosin isöäiti-norppa oli ehtinyt jo laittamaan omansa lihoiksi mutta hän sijoittautui oivallisesti kakkoseksi. Kurpitsojen ryhmäkuvassa nähdäänkin sitten voittajan ja minun kurpitsoideni välinen tulos. Kaksi pienehköä vasemmalla ovat siis minun, ja neljän ryhmän oikealla voittajan. Myönnän tappioni mutta huomautan, että epäilen tässä kyllä jonkilaista douppinkia. Isoäiti-norppa oli nimittäin lähes koko kilpailun huomattavassa johdossa. Hänen taimensa lähti huimaan kasvuun heti alusta asti ja teki vielä useamman kurpitsan alun. Lisäbuustia tuli kuulemma Substaralilla.. Isäpuoli-norppa puolestaan oli pahasti tappiolla ja hänen taimensa näyttivät hyvinkin varjossa kasvaneilta. Mutta kuinkas ollakaan, viimeisen kuukauden aikana tapahtui ihmeitä. Yhtäkkiä samaiselle pihalla roihahtaakin suoranainen kurpitsameri.
En lannistunut. Ensi vuonna uudestaan. Pitää vain hioa strageia ja kasvatusmetodit huippuunsa.

4 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Mä ehdotan kännykkäyhteyden lisäksi (että voi laulaa ja jutella etänä kurpitsoille) sekä sen paikallisen kurpitsalaulajan, että ens kesänä asennetaan web-turvakamerat.

Norppa kirjoitti...

Kyllä sitä haluaisi ihmisten suhteen olla luottavainen ja uskoa lähimmäiseen mutta kun on noita luonnon mullistavia ihmeitä nähnyt aikaisemmin vähemmän, niin ehkä vain ole tottunut...
Ensi vuonna Lahti on ehdottomasti mukana, samoin Pietarsaari on jo ilmoittautunut. Mä uskoisin, että tästä vielä hyvät kisat saadaan aikaiseksi. ;) Täytyykin ihan miettiä oman sivuston tekemistä tätä varten. Viikottaiset kuvat ja kanssakilpailijoiden psyykkaukset yms. Mutta mistäpä tarpeeksi korkea-arvoinen tuomari..siinäpä pulmaa kerrakseen.

Joku kirjoitti...

Minä olisin sillä kannalla, että nuo oikeanpuoleiset tuossa kuvassa ovat omenoita, jotka on otettu yhdestä kuvasta ja istutettu toiseen. Photoshoppausta siis kaikki tyynni. (Vasemmanpuoleiset ovat ehkä luumu ja keltainen kirsikka, tai sitten ne ovat tosiaan oikeita kurpitsoja.)

Mistä olet saanut sellaisen käsityksen, ettei menestys kiehdo eli viehätä lukijoita? ;-)

Norppa kirjoitti...

Joku, menestystäkin on niin monenlaista. ;) Toivon, että kysyntä ja tarjonta kohtaa. Tai, että tarjonta loisi kysyntää..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...