perjantaina, syyskuuta 17, 2010

Sopuisaa viikonloppua, maailma!

" Taide tekee hyvää sielulle. " Ja koko maailmalle. Joskus musiikki, kuvat, äänet, muodot - tai mikä tahansa taiteenlaji saattaa pelastaa pimeämmänkin päivän, joskus toisenkin.
Olen monena aamuna ihastellut. Senaatintorille ilmestyneitä karhuja. Eiväthän ne sinne tietenkään itsestään pamahtaneet vaan värikkäät kontiot ovat osa kiertävää Buddy
bears-maailmannäyttelyä. Helsinkissä nallukat ovat vierailulla lokakuun 26. päivään asti. Suosittelen lämpimästi. Vaikuttava kaarti halattavan näköisiä karhuja on kaupunkitaidetta keskellä arkea parhaimmillaan.
On huimaa, että vuoden 2001 jälkeen Buddy Bearsit on nähnyt 22 miljoonaa ihmistä. Se antaa tavalliseen arkiaamuun jonkilaisen perspektiivin. Mikään ei ole mahdotonta.

”Meidän täytyy oppia
tuntemaan toisemme paremmin -siten voimme ymmärtää toisiamme paremmin, luottaa toisiimme
enemmän ja elää sovussa keskenämme. Tällä tunnuslauseella UNITED BUDDY BEARS vetoaa
maailmankiertueellaan
rauhanomaisen yhteiselon
puolesta. Näytteillä on 142 kaksimetristä karhupatsasta,
joista kukin
edustaa yhtä Yhdistyneiden
Kansakuntien tunnustamaa
valtiota. Ensimmäinen näyttely
järjestettiin 2002 Berliinissä ja sen jälkeen karhuja on käynyt ihailemassa noin 22 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa

.


2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hmm... tuohan on suora plagiaatti Lontoossa keväällä ollesta vastaavasta ideasta. Siinä erilailla koristeltuja elefantteja oli ripoteltu pitkin kaupunkia ja puistoja. On se niin hassua etteivät luovat taiteilijat keksi mitään uutta, vaan jäävät kiertämään kehää.

Norppa kirjoitti...

Buddy Bears kiertue on alkanut Berliinistä vuonna 2001 tarkoituksenaan edistää suvaitsevaisuutta ja Lontoon elefantti -tempauksella kerättiin puolestaan rahaa Aasiassa uhanalaisten elefanteille.
Kyse ei kai ole varsinaisesti luovien taiteiljoiden kyvyttömyydestä käydä kehänsä ulkopuolella vaan hyväntekeväisyysorganisaattoreiden?
Jos saisin/joutuisin järjestämään huomiota herättävän kampanjan Suomen norppien puolesta, voi olla että hyvinkin yhtenä vaihtoehtona harkitsisin Design Norppa -kiertuetta läpi Suomen. Se olisi sitten niiden luovien taiteilijoiden käsissä, millä tavalla nuo norpat designaisivat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...