keskiviikkona, lokakuuta 27, 2010

Väliaikatiedote asuntomarkkinoilta

Asuntoasia on jäänyt tarkoituksellisesti bloggailun ulkopuolelle, koska pelkkä asian miettiminen tuntuu toisinaan vievän tarpeeksi energiaa. Pelkäänpä, että olen  turnauskestävyyteni äärirajoilla. Aktiivista etsimistä on nyt kulunut puolisen vuotta, ja aika monet eteiset kuivauskaappeineen on tullut nähtyä. Kaikkiin ei ole tarvinnut päästä edes aivan sisälle asti..
Etsimisen ohessa halusin myydä asuntoni, jotta välttyisin kahden asunnon loukolta. Nyt asuntoni on käytännössä myyty mutta olen luisumassa nolla-asunnon haltijaksi. Tältäkö kuuluu tuntua kun hoitaa asiat järkevästi oikeassa järjestyksessä? Yliarvostettua, sanoisin..
 Oman asunnon myynti on siis sujunut. Ilmeisesti tämän viikon perjantaina kirjoitamme kaupat sinetöivän kauppakirjan. Mutta mikäänhän ei ole varmaa tässä maailmassa, paitsi epävarma. Minkä siis opin Lohjalaisilla talomarkkinoilla. Tiedä vielä mistä isommasta pahasta tuo tilaamatta ja pyytämättä tullut opetus minut vielä pelastaa. Kiitoskortin osoitteen tiedän.(ei, en ole täysin vielä yli kokemuksestani) En luonnollisestikaan halua neuvoa ketään oman elämän suurimpien ratkaisujen kanssa mutta suosittelen lämpimästi ainakin kokeilemaan oman asunnon itse myymistä jos siltä tuntuu.

ps, Siirsin Leenalta aikaisemmin tulleet kommenttikysymykset tämän kirjoituksen alle,  jos tätä kautta löytyy viisaita vastauksia. Niin kuin usein löytyy. Lukijoilta.  ;)

2 kommenttia:

Leenan kysymys: kirjoitti...

Olen aikeissa, ainakin yritän myydä itse asuntoni.
Vielä on muutamia aukkoja prosessin kulussa. Voisikohan joku viisaampi neuvoa.

1.Ilmoitus oikotielle kuvineen ja tietoineen, esittelyajat yms.
2.Esittelyssä tarvittavat asiakirjat
- isännöitsijäntodistus
- asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys, viimeisimmän yhtiökokouksen pöytäkirja ja yhtiökokouksessa käsitellyt taloudelliset asiakirjat kuten tilinpäätös, tase ja taloussuunnitelma
- ostotarjouslomakke/käsirahasopimus
- myyntiesite pohjapiirustuksineen

Jos joku tekee ostotarjouksen jonka hyväksyn niin tehdäänkö kauppakirja ostajan kanssa vai
pankissa (jos pankissa niin kumman pankissa).

Käsiraha menee ilmeisesti myyjän tilille joka summa vähennetään lopullisesta kauppasummasta

Kun lopullinen kauppa tehdään niin ilmeisesti ostajan pankissa, voidaankohan kauppakirjat tarkistaa samalla?

Jos kauppa tehdään ostajan pankissa niin varaanko minä ajan sinne ja maksan kulut jotka
kaupanteosta, kauppakirjojen tarkistamisesta koituvat?

Täytyykö mahdollisille ostajakandeille antaa muuta kuin myyntiesite mukaan? Vai riittääkö, että tutustuvat paikan päällä isännöitsijäntodistukseen + tilinpäätös, tase ja taloussuunnitelmaan.

Niin ja vielä, jos asunto-osakessa on lunastuspykälä niin ilmeneekö se isännöitsijäntodistuksessa?

Joku kirjoitti...

"Tältäkö kuuluu tuntua kun hoitaa asiat järkevästi oikeassa järjestyksessä?"

Olettaen, että asiain tola on edelleen sama eli ainakin samansuuntainen kuin se oli, juuri tältä. Kuka tietää, saatat vielä oppia arvostamaankin sitä tunnetta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...