lauantaina, huhtikuuta 14, 2012

Daaliaa esikasvattamassa

Kuvassa: "Möntti?"
Uusavuton olo iski aivan puskista. Päätin nimittäin esikasvasttaa daaliaa ja löysinkin varastosta yhden pussin. Katselin kädessäni "kukkasipulia" ja yritin järkeillä miten päin se multaan tökättäisiin. Edes pakkauspussin kyljessä ei annettu vinkkiä, olisikohan kyseisestä paakusta kasvamassa useampi, vai vain yksi yksilö.
Onneksi on tämä internetti. Sarin Puutarhat -sivulta löysin ohjeen daalian esikasvatukseen, joten nyt luulen tietäväni.
Pakkaussuunnittelu ja tuotekehitysosastolle voisin lähettää sen verran terveisiä, että tarkat tiedot auttaisivat kuluttajaa menestymään tuotteen kanssa. Kaikissa siemenpusseissa ei suinkaan lue, että voiko esikasvattaa vai ei - ja jos esikasvattaa, niin pitääkö siemenet peittää vai onko parempi vain jättää kellimään multapatjalle ilman peittoa.
Tällä hetkellä uskoni ei ole kovinkaan vahva, että tuosta möntistä tulee ikinä kasvamaan yksi kesän kauneimmista kukista mutta kaikkeahan pitää kokeilla.

3 kommenttia:

Reeta kirjoitti...

Mulla on sankossa sisällä salkoruusun juurakoita pari kappaletta. Ostin messuilta ja ajattelin et nopeutan kasvua sisätiloissa. Nyt ne puskee lehteä pintaan ja mietin että mihin ihmeseen ne pitäis heittää olohuoneesta :D Tsemppiä daalioiden kans!

Norppa kirjoitti...

No sitten vaan pitää toivoa nopeaa ja lämmintä kevään saapumista :D
Daaliasta ei tosiaan puske vielä mitään pintaan mutta vielähän tässä on kesää jäljellä..

Reeta kirjoitti...

Kyllä se vielä ehtii :) Mullakin oli noi salkoruusut sisällä varmaan viikon ennen kuin sain ne istutettua multaan, pelkäsin että kuivaavat. Luin netistä, että joillakin oli käynyt niin, että messuilta salkoruusuina ostetut juurakot olivat osoittautuneet lupiineiksi! Toivottavsti en saa lupiineja kuitenkaan ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...