maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Piipahdus saviseudulla

Kävin Loimaalla. Pysähdyttiin Humppilassa. Kukka- ja lahjakaupan omistaja kertoi, että on suunnitellut Tonttumaata takapihalle. Tuli puheeksi kun ihastelin pizzalistaa; Helmi-tontun pizza, Lahja-tontun pizza jne. Oli suunnitellut Tonttukirjaakin mutta kuvittaja puuttui. Pyysin yhteystietoja. Sen lisäksi että ystäväpiirissä on paljon tonttuja, on myös muutama lahjakas Tonttu-kuvittaja. Äiti tuli pihalta takaisin sisään katsomaan olinko jäänyt kauppaan asumaan..
Kotona istuttiin takapihalla ja katsottiin pääskystä joka ruokki pöntössä olevia poikasiaan. Hirveä metakka koko ajan, ja yksi roudaa ruokaa henkensä kaupalla. Ei häävi homma.
Sitten isäpuolen kanssa mietittiin ääneen että millasta olisi olla kastemato. Todettiin että kyllä varmaan kyrsii. Äiti kysyi, että onkohan meillä kaikki ihan kotona. Todettiin että ei taida olla. Yritettiin miettiä kenellä olisi. Ei keksitty.
Isoäiti oli tehnyt kesäkeittoa. Se on lapsenlapsen herkkua. Sitä on syöty ilolla ja urakalla jo vuosikymmeniä. Onneksi oli tuttu ruokapaikka. Muuten olisi voinut jo 8 lautasen jälkeen nolottaa.
Illalla tarkistamassa Pulinan kylppäriremontti. Hyvältä näytti. Kaunista laattaa.
Istuttiin parvekkeella ja todettiin että taivas on sininen. Ei ollut valkoinen. Pulina oli tehnyt katkarapupiirakkaa. Maistui. Se oli vasta kolmas ruokailu päivän aikana. Kyytipojaksi punaviiniä. Sekin maistui.
Isoäiti seisoi ulko-ovella kun lapsi tuli nukkumaan. Kello oli puoli kolme. Oli kuulemma kuuma, ei saanut nukuttua. Lapsi meni nukumaan vapaana olevaan vesisänkyyn. Nukahti heti.
Eilen vielä kummitätinä vierailulle. Ensimmäinen kohtaaminen oli vähän nuiva. Kummilapsi heräsi päiväunilta, oven avattuaan näki kummitätinsä, paiskasi oven paukahtaen kiinni. Nauratti. Hetken päästä tultiinkin jo syliin. Lopputuloksena vajaa kolme vuotta ja vajaan kolmen vuoden sisko, vajaa yksitoista vuotta roikkuivat kaulassa, eivätkä lähdön hetkellä suostuneet irrottamaan. Olin suosioni huipulla. Tuntui hyvältä.

2 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Helmi-saaristotonttu ja Maire-saaristotonttu nukkuvat… Tontut ovat oikeita, koska Joulupukkikin on. Sillä on nyt piharemontti menossa. Kuvanhan jo sait…

Onneksi joku syö munkin osuudet kesäkeitosta. Se on ainoita ruokia, joista kieltäydyn estoitta, tuntematta tarvetta olla kohtelias.

Pian tällä alkavalla viikolla sataa. Saa kastematokin elämäänsä iloa. Ja pääskynen lapsilleen ruokaa.

Mietin viikonloppuna punaviiniä. Aion ladata paljon odotuksia johonkin päivään tulevaisuudessa ja nauttia hyvää punaviintä. Ja katsella taivasta/merta. Olla vain. Juoda ja katsella… Mielellään Hyvässä Seurassa.

Muistitko sanoa Lapselle ja tasapuolisuuden nimissä Lapsen Siskolle terveisiä?! Jos et, niin Lapsellahan on moubailfoun.

PeeeeÄssss: Maire miettii mitkä huivit se pakkaa mukaan ja mahtuuko Seppo Kooo sen kapsekkiin, onko Tölössä tarpeeksi humehia ja monetko vaihto asusteet olisi ylipäätään tarpeen…

Norppa kirjoitti...

Lapsi muisti lähettää terveisiä ja mainita vielä erikseen kummatkin nimeltä, kuinka mukavia olitte. Ja oli myös itse ihan hämmästyksissään kun muistutin että hänkin sai kehuja käytöksestään. Myös hänen äitinsä oli hämmästynyt. (todistuksessa oli pieni merkintä siinä että keskittyminen ja kuunteleminen on joskus vähän haasteellista. symppasin).

peeäääs. kaikki vaan mukaan. on sitten mitä valita. toisaalta, kun viettää laatuaikaa, ei niin materia kiinnosta. mutta varmuuden vuoksi.

peeääs2. meikun kallioilla viini maistuu taivaalliselta, meri ja taivas siniseltä, ja siellä ei voi, eikä tarvitse tehdä mitään. Pöörfekt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...